Gündem

İstanbul Valisi Yerlikaya şehit aileleri ve gazilere Devlet Övünç Madalyası ikram etti

İstanbul'da mevcut 5 şehit yakını ve 13 gaziye Devlet Övünç Madalyası ve Beratları verildi.

İstanbul Valisi Yerlikaya şehit aileleri ve gazilere Devlet Övünç Madalyası ikram etti
16-03-2022 16:24
İstanbul

Cumhurbaşkanı sonucu ve tevcihi ile diyar zarfında yahut diyar haricinde gösterdiği muvaffakiyet ve besalet kırcı çalışmalarıyla Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti yerine alım çalım deposu yapılanma fail şehitlerin yakınları ve gaziler düşüncesince İstanbul Valiliği'nde Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni gerçekleştirildi.

Törene, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 1. Ordu Komutanı Korgeneral Kemal Yeni, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanvekili Hüseyin Aksu, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Levent Ergün, ilbay yardımcıları, kaymakamlık kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, bazısı kaymakamlık şehremaneti başkanları, ilgilendiren büyüklenme ve firmaların temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla süregelen törende mütekellim Vali Yerlikaya, şehitlerin "şeref payesi", gazilerin de "onurları" bulunduğunu söyledi.

Bir insanoğlunun vatanı yoluna canından geçişine bu dünyada değer biçmenin benzer olmadığını tamlayan Yerlikaya, "Bugün, 780 bin kilometrekarelik diyar toprağında bayrağımız özgürcesine dalgalanıyorsa, hepimiz serbest ve özgürcesine hayatımızı sürdürüyorsak bu erdem ve nimetler, on paralık elbette eren şehitlerimiz ve gazilerimizin sayesindedir. Ne yaparsak yapalım, alp diyar evlatlarına minnettarlık borcumuzu ödeyemeyiz." dedi.

"Bu vatan, bu topraklar katiyen iyesiz kalmayacak"

Yerlikaya, İslam'da vatanı, milleti, fideist üstüne canından geçenlerin makamının şehitlik bulunduğunun vurgulandığını anımsatarak, Hazreti Muhammed'in şehitlik üstüne hadisini de paylaştı.

18 Mart'ta Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. sene dönümü bulunduğunu hatırlatan Yerlikaya, şu şekilde konuştu:

"Çanakkale rastgele ortak harp değildi. Bir milletin mevcut mekanizma mücadelesiydi. Hakkari'den İzmir'e, Samsun'dan Adana'ya, Halep'ten Kosova'ya eren milletimizin topyekün kıyamı, İstiklal Harbimizin evvel cümlesiydi. Çanakkale düşüncesince Mehmet Akif, 'Asım'ın nesli diyordum ya nesilmiş gerçek. İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek.' diyordu ya, aha bugün, Asım'ın nesli ete kemiğe bürülü şekilde şehitlerimizin kalburüstü emanetleri ve alp gazilerimiz burada. Bayrak şairimiz Arif Nihat Asya'nın söylediği gibi, 'Şehitler tepesi gereksiz değil, toprağını kahramanlar bekliyor.' Bu vatan, bu topraklar katiyen iyesiz kalmayacak."

Şehit ve gazilerin yerinin gönüllerinin en dışarı köşesi bulunduğunu anlatım fail Yerlikaya, kendilerine sakıt en ehemmiyetli vazifenin şehit aileleri ve gazileri katiyen boşlama etmemek bulunduğunu kaydetti.

Konuşmasının peşi sıra Vali Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına, İstanbul'da mevcut 5 şehit yakını ve 13 gaziye Devlet Övünç Madalyası ve Beratlarını sunma etti.

Tören, şehit aileleri ve gazilerle günün anısına foto çekimiyle sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?