Dünya

İsrail Başbakanı Bennett’e ortamında mermi bulunan mektup gönderildi

İsrail polisi çeşidinden meydana getirilen açıklamada, İsrail Başbakanı Naftali Benett ve ailesine ortamında mermi bulunan ahiret yolculuğu tehditleri içeren ortak mektubun göndermiş olduğu bildirildi.

İsrail Başbakanı Bennett’e ortamında mermi bulunan mektup gönderildi
26-04-2022 23:24

İsrail Başbakanı Naftali Bennett ve ailesi ölümle gözdağı edildi. İsrail polisi kabilinden meydana getirilen açıklamada, İsrail Başbakanı Naftali Benett ve ailesine ortamında mermi bulunan ahiret yolculuğu tehditleri içeren müşterek mektubun göndermiş olduğu bildirilerek, Bennett ve ailesi düşüncesince düzenlilik önlemlerinin artırıldığı anlatım edildi.

Polis, Lahav 433 ünlü kusur ünitesi ile İsrail duyurulmayan servisi Shin Bet'in gözdağı mektubuyla ilgilendiren kuma sormaca başlattığını açıkladı.

İsrail basınında toprak meydan haberlerde, bahis konusu mektubun Başbakanlık Konutu adına Raanana'daki ailesinin evine göndermiş olduğu aktarıldı. Mektubun ne devir göndermiş olduğu ise şimdi bilinmezken, duruşma vakayla ilgilendiren haram getirerek detayların açıklanmasını engelledi.

Bennett toplumsal iletişim araçları hesabı üstünden meydana getirdiği açıklamada, anlaşmazlıkların “şiddet, müstebitlik yahut ahiret yolculuğu tehditleri” düzeyine çıkmaması icap ettiğini belirterek, mektubun doğası gereği siyasal bulunduğunu anıştırma etti. Bennett, "Ben Başbakanım ve siyasal müşterek figürüm ancak bire müşterek sürede müşterek eş ve babayım. Eşimi ve çocuklarımı arkalamak benim görevim" ifadelerini kullanarak, "Siyasi söylemlerin ateşini düşürmeliyiz" dedi.

Koalisyon ortaklarından kınama

Dışişleri Bakanı Yair Lapid ve Savunma Bakanı Benny Gantz da engelleme edinmek kabilinden kuma yönetim ortakları, Bennett ve ailesine gönderilen gözdağı mektubunu kınadı. Lapid, mektubun "nefretin nereye varabileceğini" gösterdiğini belirterek, “Sokakta, toplumsal medyada, herhangi müşterek yerde tiksinme söylemiyle uğraş etmeye bitmeme edeceğiz. Aşırılık yanlıları birinci sınıf çoğunluğu yenemeyecek” dedi.

Gantz, tehditlerin "kırmızı çizgiyi aşmak" bulunduğunu anlatım ederek, "zarftaki müşterek mermi tabancadan sıkılan üç kurşuna dönüşebilir" dedi.

Öte taraftan manşet geçtiğimiz yıl Bennett'i gözdağı ettikleri kimi yurttaşlar dolayısıyla gözaltına almıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?