Dünya

İspanya, Ukrayna'ya acemi askeri malzeme irsal sonucu aldı

İspanya, Rusya ile harpte bulunan Ukrayna'ya askeri malzeme yardımını dü katına çıkartarak, toy füzesavar batarya, zırhlı araç, cephane ve terbiyeci sevk sonucu aldı.

İspanya, Ukrayna'ya acemi askeri malzeme irsal sonucu aldı
24-08-2022 22:06
Madrid

İspanya Savunma Bakanlığı icra ettiği açıklamada, "NATO, AB ve Ukrayna Destek Temas Grubu ile herhangi bir devir eş güdüm ortamında akıntı edilmiş olduğu ve buna bitmeme edileceği" belirtildi.

Açıklamada, Ukrayna'nın 31. Bağımsızlık Günü ile Rusya ile savaşının 6. ayına denktaş mevrut iane sonucu kapsamında bu ülkeye füzesavar batarya, zırhlı araç, cephane ve terbiyeci göndereceği başkaca şita ekipmanı ve kıyafet yardımları da yapacağı kaydedildi.

Hükümetin "Savaşın kökeninden buyana Ukrayna halkının yasal savunması düşüncesince malzeme sevk taahhüdünü adına getirdiği" vurgulanan açıklamada, Rusya'nın işgali karşısında Ukrayna halkının hürriyet ve sulh mücadelesine dayanak verildiği anlatım edildi.

Ukrayna'ya ilkgüz ayında gönderilecek bahis konusu dünkü yardımın içinde, 2,5 milyon avroluk bin titrem mazot, anık vaziyetteki TOA APC M-113 araçları, uçaksavar defans bataryası ve füzeleri, şita düşüncesince 30 bin skor üniforma, 15 bin 600 ceket, 15 bin belirgin iklim giysisi ve biraz bin ek giysinin arazi almış olduğu bildirildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?