Dünya

İspanya Türkiye'de depremzedelere yardım düşüncesince seferber oldu

İspanya'da lüzum resmi kurumlar, gerekse hususi kesim ve çıplak maşer kuruluşları (STK), Türkiye'de depremzedelere yardım yansıtmak düşüncesince seferber oldu.

İspanya Türkiye'de depremzedelere yardım düşüncesince seferber oldu
09-02-2023 18:10
Madrid

İspanyol meclisi ve senatosu, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Türkiye ve Suriye ile kurumsal deli dolu teşrikimesai yapılması çağrısında olan birlikte değişmeyen aldı.

Söz konusu değişmeyen metninde, depremde ölenlerin ailelerine başsağlığı dilenerek, "bu trajedinin hepsi uluslarıyla el donanması ortamında olunacağı" dile getirildi.

"İspanya halkı bu depremde yaşamını kaybedenlere taziyelerini iletmiş ve depremzedelere müteveccih kontrol istirdat çalışmalarına eklenmek neredeyse Türkiye ve Suriye'ye acele yardım gönderilmesi düşüncesince harekete geçirerek dayanışmasını göstermiştir." ifadesine arazi sunulan kararda, depremde yaşamda kalanların kurtarılması ve etkilenen sahaların baştan yapımı düşüncesince hepsi İspanyol kurumlarına deli dolu teşrikimesai çağrısı yapıldı.

Benzer birlikte biçimde İspanya Belediyeler ve İller Federasyonu da (FEMP) Türkiye ve Suriye'deki deprem bölgelerine değme çeşitli katkısı hazırlamaya anık olduklarını duyurdu.

Madrid, Cantabria denli birtakım köy muhtarı yönetimler de gerekseme malzemeleri ve maddesel yardımlarda bulundu.

Granada'daki Müslüman camiası da Granada Ulu Cami Vakfı marifetiyle izah yaparak, yardım kampanyası başlattı.

Diğer taraftan Türkiye'nin Madrid Büyükelçiliği ve Barselona Başkonsolosluğu marifetiyle başlatılan yardım kampanyalarına İspanyollar iri dayanak verdi.

Kampanyanın hoppadak önce 24 saatinde minimum 20 tır gereç toplandığı bilgisi alındı.

İspanyolların dip desteğinden çevre birleşen kolilerin olan kavuşum sahalarına sığmamasından Madrid'deki birtakım şirketler depolarını açtı.

Ekol, Sampa, İreneo, Trans Junior, Mars denli geri hizmet firmaları, Hard Rock otel, İkea, El Corte İngles mağazaları ile Barcelona ve Real Madrid denli spor kulüpleri de kampanyaya dayanak verdi.

Yardımlar, personeliyle organizasyona dayanak verici Türk Hava Yolları'nın uçağıyla yada birtakım geri hizmet firmaları marifetiyle Türkiye'ye ulaştırılacak.

Mevcut vaziyette depremden etkilenen 10 ilde 10 denli İspanyol STK ve Askeri Acil Müdahale Ekibi fariza yaparken, şimdiye denli minimum 6 bireyin çöküntü altından sağlıklı adına kurtarılmasında deli dolu gösteriş oynadığı belirtildi.

İspanya hükümeti, birliğindeki dü askeri gemiyi alana gönderirken, başkaca badiye hastanesi kurulması düşüncesince de bu tün ezanı Madrid'den birlikte uçağın kalkacağı bildirildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?