Spor

İsmail Kartal: 'Daha dirençli, taraftarın beklediği Fenerbahçe’yi oluşturuyoruz'

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Altay maçının arkası sıra ekip yerine şimdi dirençli ve taraftarın beklediği Fenerbahçe'yi oluşturduklarını tabir ederken galibiyeti taraftarlara bağış etti.

İsmail Kartal: 'Daha dirençli, taraftarın beklediği Fenerbahçe’yi oluşturuyoruz'
20-01-2022 00:21

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Fenerbahçe evinde Altay'ı 2-1 yenmiş etti. Müsabakanın peşi sıra matbuat toplantısında mütekellim Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, tahsil edilen yengi ile ilgili, ”Taraftarlarımız bugün buraya gelmiş şekilde eksiksiz takımıma, oyuncularıma ve bana aşırı ehemmiyetli nezdinde dayanaklık buyurmak verdiler. Onlara aşırı teşekkürname ediyorum. Gerçekten bugün onlara ihtiyacımız vardı, biricik nezdinde menfilik yoktu. Bundan geçmiş maçlarda bulunduğu üzere negatiflik yoktu. Bunu ego hafta arası onlardan istemiştim, onlar da yanıt verdiler. Bugün ekipman şekilde ihtimal aşırı elleme oynayamadık ancak 1-0 geriye düşmesine karşın geriden gelip kazanmasını bildik. Kazanmak düşüncesince yaptığımız adım ve değişimlerle öfke ve inançla aşırı henüz ayrımlı da kazanabilirdik ancak son şekilde doğrultmak önemliydi. Bu galibiyeti Fenerbahçe'nin görkemli taraftarına bağış ediyoruz” dedi.

”Daha dirençli, taraftarın beklediği Fenerbahçe'yi oluşturuyoruz”

Devre ortada soyunma odası konuşmasına da yer veren Kartal, ”Soyunma odasında yaptığım konuşmalara alışığım. Bu statta aşırı maçlar yaptım ve rahattım orada. Kendimden emindim. Bu maçı kazanacağımızı da düşünüyordum. Oyuncularımıza çabucak kesinlikle oynamaları gerektiğini, futbolu rahat, kendilerine güvenerek, bu işin keyfini alarak 5'e 2 oynarız ya onun üzere afiyet alarak oynamalarını istedim. Kulaklarınızı rastgele şeye tıkayın, kendiniz üzere ayak topu oynayın, görmüş olacaksınız gollerde gelecek, buna tehlikesiz olun dedim. Yaptığımız değişimlerle oyuncularımın henüz dümdüz çabuk olmalarını istedim. Buna karşın oyunumuzun temposu düşük. Pas hızını arttırmamız gerekiyor. Kopuk kopmuş oynadık ancak ikinci nısıf henüz kemiksiz oynadık. Hastalıktan ve sakatlıktan dönen arkadaşlarımız var. Bunlar henüz ehliyetli değil. Geçen hafta ekipman savunmasını oldukça elleme yaptık, atak sahasında yaratıcı değildik. Yavaş ağır oraları geliştireceğiz. Biraz götürümlü olmalıyız. Daha derneşik henüz dirençli taraftarların beklediği Fenerbahçe'yi meydana getirmeye çalışıyorum” ifadelerini kullandı.

”Desteği eksiksiz takıma yayacağız”

Taraftarın İrfan Can Kahveci'ye desteğine yer veren İsmail Kartal, ”Dün bu statta nezdinde matbuat toplantısı düzenledim. Bana İrfan Can Kahveci'yi sormuşlardı. Türkiye'de müteaddit pare İrfan Can Kahveci mevcut demiştim. Onun üzere oyuncular aşırı az yetişiyor. Ben onun değerini bilici nezdinde uygulayım direktörüm. Kendisiyle Samandıra'da aşırı konuştum. Onun henüz velut olabileceği toprak düşüncesince konuştuk. Bugün de oynadığı futbolla eksiksiz tribünler namına dayanaklık buyurmak verdi. Bundan çevre aşırı bahtiyar oldum. İnşallah bunu eksiksiz takıma yayacağız” niteleyerek konuştu.

”Takımı sahiplenerek sahada savaşacak oyuncular lazım”

Takımda dokuzuncu haset bulunduğunu tamlayan Kartal, "Samandıra'da kalıyorum. Sürekli oyuncularımla uygun ekipman toplantıları yapıyorum, onları kandırma etmeye çalışıyorum. Onların Fenerbahçe'de ayak topu oynamanın ne eyitmek olduğunu, ne denli giranbaha olduklarını ve bu formayı giydiklerini anlatıyorum. Bir takımdaşlık, beraberlik ilişkinlik duygusuyla burayı sahiplenerek, sahada savaşacak oyuncular lazım. Oyuncularım hakkıyla aşırı istekli. Bunun düşüncesince aşırı bahtiyar oldular. Bugün taraftarın onlara nezdinde el vermesiyle beraberce aşırı bahtiyar oldular. İkinci nısıf henüz kemiksiz pozisyonlara girdik. Mesut'un ağrıları yok, oldukça metin ve elleme durumda. Mesut da bizim evren çapında aşırı ehemmiyetli nezdinde oyuncumuz. Oyuna sonra girdi belki, ayrıksı karşılaşma 11 başlar, bizim kaptanımızdır. Bir ekibi ve aktörleri varsaymak lazım. İşimiz bu. Göreve gelmeden öncede bu oyuncuların niteliklerini bilici nezdinde insanım. Antrenman ve maçlarda da analizlerde de kimin nerede ne vereceğini aşina olmak eksiksiz uygulayım direktörlerin görevidir. Bazen siz kafanızda oyunun gidişatına mucibince nezdinde yazı yapıyorsunuz arada sırada de tutmuyor. O devir da diyorsunuz, yapmış olduğunuz tebeddülat olmadı. Bugün tuttu aşırı şükür oyuncularımı kutlama ediyorum” dedi.

”Fenerbahçe şekilde rastgele maçı doğrultmak düşüncesince hazırlanıyoruz”

Takımın başına geldiğindeki yaşananlara yer veren İsmail Kartal, laflarını şöyleki tamamladı:
”Beni Fenerbahçe camiasından, taraftarlarından, nice insanoğlu kabilinden telefonum kilitlendi. Mesajlar geldi. geleceğiz takıma dayanaklık buyurmak vereceğiz diye. Ben bunun elektriğini almıştım. Bu aşırı dobra oldu. Biz Fenerbahçe toplumu en ağır günlerde bütünlük olduğumuzu gösterdik eksiksiz dünyaya. Bugün de dargın havada hafta arası bulunmasına karşın vefakâr Fenerbahçe taraftarları gelip desteklediler, onlara minnettarım. Sivas maçı ağır nezdinde maç. Kar yağışı bekliyor bizi. Yüksek rakım, ağır nezdinde deplasman. Biz Fenerbahçe şekilde rastgele pik doğrultmak düşüncesince hazırlanıyoruz. Yarından itibaren en sağlıklı, en elleme oyuncularla Sivas maçına çıkıp, ordan da 3 benek kabul buyurmak düşüncesince savaşım edeceğiz. Bence bu yengi mental şekilde ruhsal şekilde oyuncularıma nezdinde nebze öz güvenlik kattı. Soyunma odasında hepsi aşırı mutlu. Herkeste kazanmanın vermiş bulunduğu büyüklük vardı. Bu beraberlik beni bahtiyar ediyor. Eksiklerimiz var, henüz ehliyetli değiliz. Taraftarları bahtiyar buyurmak düşüncesince beş altı karşılaşma kazanmamız gerekiyor.”

Ozan Buğra Koşar - Oğuzhan Ort

İLGİLİ HABER
Fenerbahçe Kartalla eskiden galibiyetini aldı Fenerbahçe Kartal'la eskiden galibiyetini aldı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?