Gündem

İşinden istifa etti, otostopla dünya turuna çıktı

İstanbul'da ortak mağazada satı elemanı şefi namına etkin Berkan Bilgiç, işinden istifa ederek otostopla dünya turuna çıktı. Bilgiç'in gezisindeki Diyarbakır'dan ahir durağı ise Iğdır oldu.

İşinden istifa etti, otostopla dünya turuna çıktı
14-02-2022 15:34

İstanbul'da çalışmış bulunduğu mağazadan 5 sene ilkin dünyayı aktarmak düşüncesince istifa fail Berkan Bilgiç yolculuk turuna bitmeme ediyor. İstanbul'dan otostopla Ankara'ya ordan da şimendifer ile Diyarbakır'a mevrut Berkan Bilgiç, otostopla Iğdır'a geldi. Dünya turuna 5 sene ilkin çıktığını tamlayan Berkan Bilgiç, nice ülkeyi otostop ile dolaştığı söyledi.

Bilgiç, “Yaklaşık 5 senedir dünyayı geziyorum. 40'dan birlikte tomar ülkede bulundum. Şu an ise Iğdır'dayım. Iğdır benim görmediğim şehirlerden biriydi. İstanbul'dan otostop ile süregelen yolculuğum Ankara'dan şimendifer ile Diyarbakır'a akıllıca bitmeme etti. Diyarbakır'dan otostop ile Iğdır'a geldim. Buradan ise Nahçıvan ve dirilik Azerbaycan'a gitmeyi planlıyorum” dedi.

İnsanların daim geçimini nite sağlıyorsun, sanarak sorduğunu tamlayan Berkan Bilgiç, bolca alçalma edilen soruya da yanıt verdi. Bilgiç konuşmasında, “Yola çıktığım geçmiş senelerde geçimimi gittiğim devletlerde fiilen sağlıyordum. Kendim yaptığım el ürünlerini satıyordum ve fahri adına işler yapıyordum. Bu biçimde konaklama ve maddesel bölümü hallediyordum. Şu an ise içtimai iletişim araçları düşüncesince çektiğim karışımlardan bu yolculuğuma bitmeme ediyorum” dedi.

‘Iğdır ayrımlı budunsal kökenlerin yaşamış bulunduğu birlikte şehir'

Iğdır'ın aşırı ayrımlı birlikte kent bulunduğunu tamlayan Berkan Bilgiç, Türkiye'de bu biçimde farklılığın iç içe bulunduğu az kent bulunduğunu söyleyerek, “Iğdır lezzetli ve ıvır zıvır birlikte şehre benziyor. Iğdır ayrımlı budunsal kökenlerin yaşamış bulunduğu birlikte şehirdir. Bu ayrımlılık yemeğine, kültürüne, tabelalarına yansımış şekildedir. Bu anne denli rastgele birlikte başağrısı yaşamadım. Iğdır'ın kullanmakta olanları hamam kanlıdır” dedi.

Berkan Bilgiç, Iğdır'da biraz güneş kaldıktan sonradan otostop ile Nahçıvan ve Azerbaycan'a geçerek dünya turuna kalmış bulunduğu yerden otostop ile bitmeme edecek.

Sebahattin Yum
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?