Dünya

İran'da sel felaketi: Ölü ve yaralılar var

İran'da 2 gündür çarpıcı bulunan dip yağışların bozukluk bulunduğu sel felaketinde 4 insan yaşamını kaybetti, 7 insan yaralandı.

İran'da sel felaketi: Ölü ve yaralılar var
03-01-2022 17:34

İran'ın güneyinde 2 gündür gece gündüz bitmeme fail dip yağışlar sel felaketine illet oldu. İran Acil Yardım Kurumu sözcüsü Mücteba Halidi icra ettiği açıklamada, “Ülkenin güneyinde yaşanmış olan sel felaketi dolayısıyla 4 vatandaşımız yaşamını kaybetti, 7 insan de yaralandı” ifadelerine toprak verdi.

Halidi ayrıca, ülkenin güneyindeki nice bölgenin sel ve hararetli fırtınadan negatif etkilendiğini de söyleyerek, “Güney Fars, Güney Kirman, Hürmüzgan, Batı Sistan ve Belucistan'daki metropoller selden etkilendi. Tüm iane ekiplerimiz şu an semt halkına iane ediyor” dedi.

Fars eyaletinde mevcut Darab ilçesinde vazifeli İtfaiye Müdürü Mücahid Debistani ise, 50 yaşındaki müşterek kadının nehrin taşması dolayısıyla evinin sular altında kalması kararı yaşamını yitirdiğini söyledi. Debistani ayrıca, ayrımsız eyalete ilişkin Mehr ilçesinde ise taşıt zarfında mevcut 4 bireyin sere kapıldığını ve içlerinden birinin yaşamını kaybettiğini belirtti.

Sel felaketi nedeniyle, Fars eyaletinin lodos ve güneybatısında mevcut topu topu yolların ve tesislerin de dokunca görmüş olduğu öğrenildi.

Aynur Sena Çabuk
 

İLGİLİ HABER
Kumlucada sel kestirmece 2 bin dönüm seraya dokunca verdi Kumluca'da sel kestirmece 2 bin dönüm seraya dokunca verdi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?