Yaşam

Iraklı Novma kendisi kadar enkazdan dertli çıkartılan ağabeyi ile buluşacağı haset bekliyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremden 1 sayaç sonradan çöküntü altından kurtarılan Iraklı Novma Nain, enkazdan ağırbaşlı çorlu çıkartılan ve İstanbul'da otama dibine tahsil edilen ağabeyi ile buluşacağı haset iple çekiyor.

Iraklı Novma kendisi kadar enkazdan dertli çıkartılan ağabeyi ile buluşacağı haset bekliyor
05-03-2023 13:08
Sivas

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde vatandaşların sebebiyle enkazdan kurtarılan ve bedeninde fay mevcut 15 yaşındaki Nain'in tedavisi Sivas Devlet Hastanesi Ortopedi Servisi'nde bitmeme ediyor.

Nain'in dirimsel tehlikesi mevcut ağabeyinin tedavisi İstanbul'da sürerken, dü kardeşi ise Kahramanmaraş'ta otama görüyor.

Ülkesindeki iç karışıklıklar zımnında ailesiyle 5 sene evvel Türkiye'ye mevrut Novma Nain, AA muhabirine, deprem esnasında ortak numara katında yaşadıkları 3 kıvrık apartmanın yıkıldığını ve çöküntü altında kaldıklarını söyledi.

Annesi Türkiye (47), babası Muhammed Gaip (47) ve ablası Neba'nın (21) çıban almadan kurtulduğunu tamlayan Nain, kendisi, ağabeyi Abdullah (20), ablası Yüsra (18) ve kardeşi Carullah'ın (13) çöküntü altında kaldığını anlattı.

"Enkaz altındayken dem almakta zorlandım"

Vatandaşlar kabilinden evvel kardeşlerinin enkazdan çıkartıldığını, 1 vakit sonradan da kendisinin kurtarıldığını tabir fail Nain, "Enkaz altındayken dem almakta az buçuk zorlandım, daha sonra ise gelip kurtardılar." dedi.

Nain, İstanbul'da ortak hastanede otama dibine tahsil edilen ağabeyi düşüncesince endişelendiğini belirterek, "Yaralarının az buçuk ağırbaşlı bulunduğunu düşünüyorum. Onun düşüncesince endişeleniyorum." sanarak konuştu.

Ameliyatının arkası sıra kendisini dobra hissettiğini dile getiren Nain, "Buradan ne devir müsaade verirlerse ve esenlik sorunlarımı giderdikten sonradan İstanbul'a kardeşimin yanına kıymetlendirmek istiyorum. Burada bana baş döndürücü dobra bakıyorlar." ifadelerini kullandı.

Anne, oğlu düşüncesince yaş döküyor

Anne Türkiye Nain ise deprem gecesi sarsıntıyla baş başa evlerinin üstlerine yıkıldığını söyledi.

Eşi, kendisi ve ortak kızının enkazdan öz olanaklarıyla çıktığını gözyaşlarıyla özetleyen Nain, "Oğlum Abdullah çöküntü altındaydı, elimi uzatıp ona dokunabiliyordum. Onun düşüncesince üzülüyorum." dedi.

Tek tutkusunun İstanbul'daki oğlunun yanına kıymetlendirmek bulunduğunu tamlayan Nain, "Türkiye devletine şükranlarımı sunuyorum. Bizi tek şeyden kem bırakmadı, gelişigüzel şeyde bizim yanımızda oldu." dedi.

Sivas Devlet Hastanesi Ortopedi Uzmanı Dr. Halit Atasoy da Nauma Nain'in hastanelerine vardığında çoklu kırıklarının bulunduğunu söyledi.

Ameliyatının dü kademeli gerçekleştiğini tamlayan Atasoy, "Uzun sürecek ameliyatları vardı ve dü kademeli yaptık. Uzun zamandır takiplerine bitmeme ediyoruz. İnşallah 10 çağ sonradan yürümeye başlayacak." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?