Yaşam

İngiltere'den gelmiş olarak memleketi Elbistan'da depremin yaralarını sarmaya çalışıyor

Kahramanmaraş'ın Elbistan kazasından kestirmece 10 sene ilk İngiltere'ye revan Yunus Kılınç, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana mevrut depremlerin peşi sıra geldiği memleketinde depremzedelerin gereksinimlerini istikbal etmek düşüncesince çalışıyor.

İngiltere'den gelmiş olarak memleketi Elbistan'da depremin yaralarını sarmaya çalışıyor
06-03-2023 18:07
Kahramanmaraş

TBMM Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Alt Komisyonu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya'nın koordinasyonunda Avrupa Türk Toplumu'nun katkılarıyla ilçeye 155 konteynerlik "Avrupalı Türk Toplumu Geçici Barınma Yerleşkesi" kuruldu.

Yerleşkenin kurulmasına yardım sağlayanlar ortada toprak düzlük Yunus Kılınç, AA muhabirine, depremin peşi sıra memleketine dönerek yardım kılmak istediğini belirtti.

Depremzedelere yardım düşüncesince elinden geleni hazırlamaya çalıştığını, besin ve çul yardımlarında da bulunduğunu özetleyen Kılınç, şunları söyledi:

"Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde yaşıyordum. Yaklaşık 10 sene geçmiş İngiltere'ye taşındım. Orada ticaretle uğraşıyorum. 6 Şubat'ta maatteessüf bu şişman sıkıntı başımıza ulaştığında geçmiş toplumsal medyadan izleme ettim. İçimize sinmedi memleketimize gelmemiz icap ettiğini düşündüm. Karar aldım oradan buraya geldim. 'Ne yapabiliriz, kesinlikle ortak yararımız dokunur, memleketimize borcumuzu kesinlikle öderiz?' düşüncesiyle Kahramanmaraş'a geldim."

Yaklaşık üç haftadır deprem branşında bulunduğunu dile getiren Kılınç, "Konteynerlerimiz kuruluyor. İnsanların yüzünde gülücük olmaya başladı. Buna ortak nevi fırsat olduysak ne bahtiyar bize." dedi.

Kılınç, memleketinde olmaktan ve yardım etmekten bahtiyar bulunduğunu vurgulayarak, "Çünkü doğduğum büyüdüğüm yer. Buranın sokaklarında büyüdüm, burada okulumu okudum, dostlarım burada. Herkese telefonla ulaşamadım gelip kullanmak elan dobra oldu. Bir nevi tinsel adına rahatladık. Elimizden mevrut ortak şeyler olduysa, birinin yarasına em olabildiysek ne bahtiyar bize." ifadelerini kullandı.

Yurt dışındaki Türklerden deprem alanına destek

TBMM Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Alt Komisyonu Başkanı Zafer Sırakaya ise Avrupa'da canlı sağlam baş döndürücü Türk yurttaşı kadar Kılınç'ın da depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanmasına yardım verdiğini söyledi.

Yaşanan felaketin baş döndürücü şişman olduğuna ayraç fail Sırakaya, şu halde konuştu:

"Sadece Türkiye'de değil, hepsi dünyada bilgi müşterilerini yaşanmış olan depremleri yüzyılın felaketi adına anlatım etti. Afet sonra da elden devletimizin hepsi birimleri, vatandaşlarımızla beraberce bu süreci en dobra halde eş güdümlü ika noktasında hız etti. Sadece yurdumuzdaki insanlarımızın değil, ülke haricinde mevcut insanlarımızın da şişman ortak fedakârlık ile bu süreci izleme ettiğini ve ellerinden mevrut hepsi katkıyı sunduklarını görme ettik."

Elbistan'da 155 konteynerden oluşan ortak korunma merkezini AFAD'ın koordinasyonunda oluşturduklarını özetleyen Sırakaya, "Yapmış olduğumuz bu çalışmada çamaşırhanesiyle, toplumsal alanıyla, bebek aldatmaca parkıyla filhakika insanlarımızın şen ortak halde iare ortak konaklama içinde yaşamını idame ettirebileceği ortak yassı sağlandı." sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?