Dünya

İngiltere yılsonuna kadar Rusya’dan petrol ve petrol ürünleri ithalatını durduracak

İngiltere İş ve Enerji Bakanı Kwasi Kwarteng, İngiltere'nin yılsonuna kadar Rusya'dan petrol ve petrol ürünleri ithalatını kademeli kendisine durduracağını açıkladı.

İngiltere yılsonuna kadar Rusya’dan petrol ve petrol ürünleri ithalatını durduracak
08-03-2022 21:59

Rusya'nın Ukrayna'ya müteveccih saldırılarının 13'üncü gününde İngiltere'den Rusya'ya müteveccih toy yaptırımlar açıklandı. İngiltere İş ve Enerji Bakanı Kwasi Kwarteng içtimai iletişim araçları hesabı üstünden icra ettiği açıklamada, İngiltere'nin yılsonuna kadar Rusya'dan petrol ve petrol ürünleri ithalatını kademeli namına durduracağını açıkladı. Rusya'nın petrol ihtiyacının yüzdelik 8'inin Rusya'dan ithalat eliyle karşılandığını aktaran Kwarteng, “Bu geçiş, piyasaya, işletmelere ve tedbir zincirlerine, Rus ithalatını ikame buyurmak düşüncesince olağandan tam devir verecektir” dedi.

Petrol Görev Gücü şirketlerle beraberce çalışacak

İşletmelerin, nihai tüketicilerin bu karardan etkilenmemesi ve problemsiz yanında intikal bildirmek düşüncesince bu yılı kullanmaları gerektiğine uyanıklık çekici Kwarteng, “Hükümet başkaca toy yanında Petrol Görev Gücü eliyle şirketlerle beraberce çalışacak ve onların seçenek tedbir bulması düşüncesince bu zamanda destekleyecek” dedi.

“İthalatımızın iri çoğunluğu ABD, Hollanda ve Körfez üzere güvenli ortaklardan geliyor”

İngiltere'nin ehemmiyetli yanında petrol ve petrol ürünleri üreticisi bulunduğunu tamlayan Kwarten, “Önemli rezervlere sahibiz. Rusya'nın ötesinde, ithalatımızın iri çoğunluğu ABD, Hollanda ve Körfez üzere güvenli ortaklardan geliyor. Daha çok tedbir düşüncesince bu yıl onlarla beraberce çalışacağız” sanarak konuştu.

“Rus petrolünün kestirmece yüzdelik 70'i şu anda müşteri bulamıyor”

Piyasanın şimdiden dışlamaya başladığını anlatım fail Kwarten, Rus petrolünün kestirmece yüzdelik 70'inin şu anda müşteri bulamadığını aktardı. İngiltere'nin Rus katıksız gazına yayımcı olmadığını ve arzın yüzdelik 4'ünün Rusya'dan ithalatla karşılandığına yer veren Kwarten, “Bunu ağız ağıza sona erdirmek düşüncesince tercihler araştırıyorum” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?