Dünya

İngiltere yeni sene kutlamalarında Covid-19 yasaklarını tanımadı

İngiltere'nin başkenti Londra'da yılbaşı kutlamaları yasaklar içinde geçti. Korona virüs (Covid-19) önlemleri kapsamında herhangi bir yıl kutlamaların gerçekleştirildiği Londra'da bu yıl resmi adına hafif fişek gösterisi yapılmazken, kutlamaya mevrut birtakımı yurttaşlar

İngiltere yeni sene kutlamalarında Covid-19 yasaklarını tanımadı
01-01-2022 08:59

İngiltere, güneş tacı virüs (Covid-19) ile savaşım önlemleri kapsamında yeni yıla yasaklarla girdi. İngiliz Parlamentosu uğrunda mevcut Thames Nehri üstünde rastgele yıl meydana gelen hafif fişek ve enerji gösterileri ise geçtiğimiz yıl bulunduğu kadar bu yıl da yapılmadı.

Covid-19'un Omicron mutasyonunun yayılmasıyla baş başa yılbaşı kutlamalarını bozma fail İngiltere hükümeti, evlerde kutlama yapılması anlamında çağırma cihazı yaptı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson yeni sene mesajında ise, herkesi 3. düze telkih olmaya ve buluşmalara gitmeden önceki behemehâl imtihan yaptırmaya çağırma etti. Covid-19 imtihan kararı menfi sıfır şahısların canlı ortamlara girmesinin kazalı olacağının da altını çizen Johnson, her insanın 2022 yılını kutladı.

Başkent Londra'da yurttaşlar yasakları dikkate almadı

Her yıl kutlamaların düzenlenmiş bulunduğu İngiltere'nin başkenti Londra'da ise, bu yıl resmi yerine hafif fişek gösterisi yapılmazken, kutlamaya mevrut birtakımı yurttaşlar ise Covid-19 önlemlerini dikkate aymayarak şehir merkezinde hafif fişek patlattı. Londra'nın simgelerinden ortak tanesi bulunan London Eye etrafında kutlamalar gerçekleştirilirken, sabık yıla kıyasla şimdi canlı ortak camia oluştu. Alınan önlemler çerçevesinde İngiltere Polis Teşkilatında vazifeli yüzlerce polis, bireylere evlere dağılmaları anlamında uyarılarda bulundu.

4 Yıl sonraları Big Ben gine Çanlarını Çaldı

İngiltere'nin en ehemmiyetli gezinsel simgelerinden ortak tanesi bulunan ve 2017 senesinde akıbet kat çanlarını araklayıcı Big Ben, kısaca 4 yıl sonraları yine açıldı. Big Ben'in saatinin görüldüğü kısmında icraat tamamlanırken, yenileme emekleri belli ortak bölümde halen bitmeme ediyor. Saatler şeb yarısını gösterdiği an sessizliğini bozan Big Ben'in çanları ortada heyecanlı canlı çığlıklar atarak yeni yıla girdi.

İLGİLİ HABER
Çekyada yeni sene coşkuyla kutlandı Çekya'da yeni sene coşkuyla kutlandı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?