Ekonomi

İngiltere, Rusya'ya müteveccih mali ve ticari yaptırımları genişletiyor

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, İngiliz hükümetinin Rusya’ya müteveccih toy mali ve ticari yaptırımlar uygulayacağını söyledi.

İngiltere, Rusya'ya müteveccih mali ve ticari yaptırımları genişletiyor
28-02-2022 20:42
Londra

İngiliz parlamentosunda mütekellim Bakan Truss, Rus ekonomisine gönül rahatlığı uygulanacak yaptırımların dü boyutu olacağını belirtti.

İngiltere, Rus gemilerinin limanlarına erişimini yasaklayıcı sonucu aldı

Truss, en önce Rus mal kurumlarının paunt cinsinden ödemelerinde sayışma endüstrisine erişimlerinin engellemesi üzere toy bitirme alanlarının oluşturulduğunu anlattı.

Rusya'nın bütün ticaretinin yüzdelik 50'sinden fazlasını Amerika doları ve İngiliz sterlini üstünden yaptığını vurgulayan Bakan Truss, Amerika ile koordineli halde uygulanacak yaptırımların Rusya'nın evren ile tecim yeteneğine dokunca vereceğini kaydetti.

Bakan Truss, geçmiş evrede Rusya’nın önde mevrut üç bankasının (VEB, Sovcombank ve Otkritie) tamamı varlıklarının dondurulacağını, ileriki günlerde de tamamı Rus bankalarının varlıklarının dondurulmasının planlandığını aktardı. Truss, şu halde bitmeme etti:

"Mevzuatın ikinci parçası bulunan yaptırımlar, beraberinde saf eleştiri sektörde Rusya'ya ihracatı yasaklayacak. Bu, mikroelektronik, denizcilik ve yönleme ekipmanları kabil yukarı düzem teknolojik ekipmanları içerecek. Bu, Rusya'nın askeri, sınai kabiliyetlerini bloke edecek ve gelecek senelerde Rusya ekonomisi üstünde beraberinde ağırlık oluşturacak."

Truss, Rusya'ya gönül rahatlığı geçerli yaptırımların Rus şirketlerini aşırı degaje beraberinde bölgede ve eleştiri sektörlerde izole edeceğini söyleyerek, "(Yaptırımlar) tamamı Rus şirketlerini - ki bu üç milyondan beraberinde tomar müşareket eyitmek - İngiltere kapital piyasalarına erişmekten soyutlama edecek." ifadesini kullandı.

Gelecek devirde İngiltere'nin Rusya'ya yaptırımlarının tedricen henüz da artacağını dile getiren Truss, "Gelecek haftalarda, Donbas'taki Rus işgali altındaki yerlere ve Beyaz Rusya'ya henüz beraberinde tomar müeyyide uygulanması ve Rus mevduatlarının İngiltere bankalarında sınırlandırılması dair henüz beraberinde tomar kodifikasyon yapılacak." halinde konuştu.

Rus oligarkların varlıklarının da yakından inceleneceğine ayraç fail Truss, "Oligarkların evlerine, yatlarına ve hayatlarının değme yönüne odaklanarak gaye listemiz üstünde çalışmaya bitmeme edeceğiz. Ayrıca erte Ekonomik Suçlar Yasası'nı çıkaracağız." dedi.

Rusya'nın karaca mülk ibra yollarının da engelleneceğine ayraç fail Truss, "Bu ağız ağıza oligarkın bulaşık parasını İngiltere'den atmakla ilgili. Rus ekonomisini ve engellenmeyen dünyanın Rus gazına bağımlılığını boğazlamak düşüncesince G7 müttefiklerimizle baş başa çalışmaya bitmeme edeceğiz. Putin'i anne sağlık kaynağından yoksun edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Rusya Merkez Bankası ile akçasal işlemler yasaklanıyor

İngiliz hükümetinden meydana getirilen açıklamada, ülkede ferdî ve kurumsal kendisine Rusya Merkez Bankası ve Maliye Bakanlığı ile ait akçasal işlemlerde bulunulmasının yasaklandığı, Rusya'nın İngiliz mal piyasalarına erişiminin kısıtlanmasına bağlı beraberinde saf değişmeyen alındığı bildirilmişti.

Açıklamada, Rusya'nın, döviz cinsinden rezervlerinin İngiltere'nin müttefikleri kabilinden geçerli akçasal yaptırımların tesirini azaltacak halde kullanmasının engellenmesinin amaçlandığı ve İngiltere ile Rusya ortada yukarı düzem ve eleştiri önemdeki ekipmanların ticaretinin iri miktarda kısıtlanmasını içeren beraberinde saf müeyyide sonucu alındığı da kaydedilmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?