Teknoloji

İlk uzay filmi için Uluslararası Uzay İstasyonu’na giden Rus ekip Dünya'ya döndü

Uzaya tarihin evvel derinlemesine metrajlı filmini çekmeye giden Rus direktör Klim Shipenko ile aktör Yulia Peresild, 12 çağ uzayda kaldıktan sonradan Dünya'ya arka döndü.

İlk uzay filmi için Uluslararası Uzay İstasyonu’na giden Rus ekip Dünya'ya döndü
17-10-2021 10:29

Uzayda çekilecek geçmiş derinlemesine metrajlı filmin çekimlerini yapmak kabil 5 Ekim'de Kazakistan'daki Baykonur Uzay Üssü'nden MS-18 uzay ara bulucu ile Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) gönderilen Rus direktör Klim Shipenko ile 37 yaşındaki aktör Yulia Peresild Dünya'ya döndü. "Vyzov" (Sınanma) isminde filmin çekimlerini mütemmim Shipenko ve Peresild, Rus uzay adamı Oleg Novitskiy ile beraberce TSİ 01.30'da uzay aracına bindi.

Geri devir için derinlemesine devam eden çalışmaların arkası sıra TSİ 04.14'te uzay ara bulucu istasyondan ayrıldı. TSİ 07.35 sıralarında Shipenko, Peresild ve Novitskiy'i haiz kapsül Kazakistan'ın Karagan sahasına ilişkin Zhezkazgan kentinin 148 kilometre güneydoğusuna indi.

Film kadrosunun dünyaya inişi esnasında alanda 200 personel, 12 sayı Mi-8 tipi helikopter, 3 parça AN-12 ve 3 parça AN-26 tipi uçak, 5 yüzergezer kontrol ve boşaltma ara bulucu apiko bulundu. Film kadrosunun Dünya'ya inişi güzel müşterek biçimde gerçekleşti.

Ekip evvela esenlik testinden geçirilecek, arkası sıra dünyaya baştan ahenk sağlamaları için rekreasyon uygulamasına yayımcı tutulacak.

Erhan Altıparmak
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?