Gündem

İletişim Başkanlığından Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısına ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, “Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı'nda TSK ve düzenlilik birimlerimizin kullandığı domestik ve ulusal sistemlerimize yenilerini eklemeye müteveccih mevzular görüşülmüş, önümüzdeki sene evvel uçuşu planlanan HÜRJET düşün

İletişim Başkanlığından Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısına ilişkin açıklama
12-01-2022 18:58

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı kabilinden meydana getirilen bağlanmış açıklamada, “Savunma Sanayii İcra Komitesi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanmıştır. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde meydana gelen toplantıda, TSK ve asayiş birimlerimizin kullandığı evcil ve ulusal sistemlerimize yenilerini eklemeye müteveccih mevzular görüşülmüş, önümüzdeki sene önce uçuşu planlanan HÜRJET düşüncesince önce hamle dizi istihsal sonucu alınmıştır. Ayrıca kabil hava, yağız ve kükremek platformları, enformasyon ve bilim sistemleri, cephane ve füzeler, takım ve teçhizatlar, modernizasyon, lojistik, siber asayiş ve bireşimli zeka kabilinden alanlara müteveccih mütenevvi planlar karara bağlanmıştır” denildi.

Açıklamanın devamı şöyle:
“Toplantıda özellikle, nazik ve encam teknolojilerin geliştirilmesinde AR-GE ve ÜR-GE'nin önemine uyanıklık çekilmiş, defans sanayiinde ülke dışından tahsil edilen herhangi bir kabil değişen teknolojinin devletimizde geliştirilmesinin dört dörtlük hür defans sanayii düşüncesince kesin zaruret olduğu, bu sahanın bu bölgede meydana getirdiği çalışmalara desteğin süreceği vurgulanmıştır. Türkiye, etraflı engellemelere aldırış etmeksizin evcil ve ulusal dizge ve teknolojilerin tasarımı, geliştirilmesi ve üretimindeki kararlılığıyla hedeflerine emniyetli adımlarla ilerlemeye bitmeme edecektir.”

Hidayet Türkyılmaz

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?