Politika

İçişleri Bakanı Soylu: PKK'ya harekât yapıyoruz, sesi HDP'den geliyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Herkesin adresi belli. FETÖ'ye dizi eylem yapıyoruz, sesi İYİ Partiden geliyor. PKK'ya dizi eylem yapıyoruz, sesi HDP'den geliyor." dedi.

İçişleri Bakanı Soylu: PKK'ya harekât yapıyoruz, sesi HDP'den geliyor
17-10-2021 20:19
Erzurum

Soylu, Tunceli Öğretmenevi'nde planlı AK Parti Teşkilat Akademisi'nde icra ettiği konuşmada, Türkiye'nin AK Parti iktidarı dönemindeki gelişmesini anlattı.

"İçeride CHP'nin, az düzem dedikodu cambazlıklarına takılırsak, şayet tığ hala HDP'nin savurduğu gereksiz tehditlere, gururlu söylemlerine dedikodu yetiştirmeye uğraşırsak şayet tığ hala muhaceret üstünden kargaşa üretmeye çalışan, ekranlarda rastgele gece ezanı bambaşka müşterek esassız pazarlayanlarla uğraşırsak, hem 2023 hedeflerimize, bununla müşterek Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti'nin ve bu milletin 19 salname alın terine eyvah ederiz." diyen Soylu, savunmada ve sorguda olmadıklarını, karşılık ödeme esnasında bulunmadıklarını belirtti.

Soylu, bu millete dünkü müşterek cümbüş verilmesi icap ettiğini anlatım ederek Tunceli’yi, Pülümür’ü gezim merkezi biçimine getirme hedeflerinin anlatılması icap ettiğini söyledi.

"Bu milleti 40 senedir PKK ile oyalayanlara ve hala edepsizcesine yüzlü yüzlü İmralı'yı bulunak gösterenlere karşı, 'HDP bundan böyle kötü müşterek partidir, PKK bundan böyle kötü müşterek örgüttür. Artık tığ işimize bakacağız, HDP'nin de PKK'nın da bulaşık fantezilerine evlatlarımızı kurban vermeyeceğiz. Evlatlarımızı hekim yapmaya, mühendis hazırlamaya bakacağız' sanarak haykırmamız lazım." diyen Soylu, senelerce aşırı acıların çekildiğini, aşırı bedellerin ödendiğini kaydetti.

Soylu, terörün ileriye henüz çelimli adımlar atılmasını engellediğine ilgi çekerek şöyleki bitmeme etti:

"Bize arada sırada ağız büküyorlar, 'Sürekli vasilik diyorsunuz, nerede bu vesayet' diyorlar. İşte vasilik buradadır. Türkiye'nin 27 Mayıs'tan sonradan ayağına yaralanan prangadadır. AK Parti’nin 2002’de kırmaya başladığı, FETÖ ve PKK ile bu arada kırıp attığı, cumhurbaşkanlığı hükümet modeli ile baş başa de tarihe gömdüğü vasilik budur. Bugün birilerinin erk hesabıyla, oy hesabıyla arka bildirmek istediği sistem, esasen bu vesayetin ta kendisidir. Bunun müstevlileri de bu vesayete yaslanıp, onun sahiplerine sadakatle görev yazar yükselmenin hevesindedir. Bunların rastgele birinin müşterek efendisi vardır. Kimisinin efendisi Kandil'dir, kimisinin Pensilvanya'dır, kimisinin de umursamaz koşulsuz taptıkları, kendilerine tezkere belledikleri Batı'dır."

Parlamenter meslek çağrılarına karşılık verici Soylu, şunları kaydetti:

"Lafı eğip büken birisi değilim. Açıkça söylüyorum. Bugünün mebus meslek çağrıları, müşterek tane tümen sürecini aşeren müşterek zihniyetin ürünüdür. Buradan, Tunceli'den CHP'ye sesleniyorum. Bürokratı, memuru, polisi zılgıt ederek müşterek tane tümen günlerine dönülmemelidir. Bunun çağrısını karşılayıcı umumi başkanınızı kınamalısınız. Türkiye'yi emektar günlerine döndürmemelisiniz. Türkiye emektar günlerine dönmemelidir. Türkiye'yi kutuplaştırarak Türkiye'yi gürültü ortamına iterek dünyanın içinde bulunmuş olduğu bu pandemi dönemindeki bu maliyetten minimum etkilenen Türkiye'yi müşterek kaosa taklip çağrılarını siz CHP'liler yerine karışma etmelisiniz. Siz bu ülkeye müşterek önerme getirdiniz de ki bugüne denli namevcut dedi. Bu ülkede erk olmanın müşterek tane yolu sandıktır, onun da müşterek tane yolu milletin gönlüne girmektir, milleti zılgıt geçirmek değildir."

"Birilerinin efendisi FETÖ olabilir, birilerinin efendisi PKK olabilir, birilerinin efendisi Batı olabilir. Bizim efendimiz millettir, millettir ve millettir." diyen Soylu, şöyleki bitmeme etti:

"Bunların müşterek sıkıntıları var, sıkıntıları belli. HDP’yi nereye sıkıştıracaklarını şaşırmışlar. Yer bulamıyorlar, atsalar atılmaz, satsalar satılmaz. Ne yardan ne serden geçemiyorlar. Meşrudur diyorlar, budun bildirme etmiyor. 'İmralı adrestir' diyorlar, budun bildirme etmiyor. Demirtaş’ın eşini 6-8 Ekim'de ekranlara çıkarıp, acımamızı istiyorlar olmuyor. Kusura bakmasınlar, Yasin Börü’nün ana babası dururken, Necmettin öğretmenin anası babası dururken, bizim o türküleri çağıran dobra kızımızın anası babası dururken, Demirtaş’ın eşine üzülemeyiz. Bir evladımızın saçının telinin fena hesabını sormadan, ne PKK’nın ne de onun sözcülüğünü yapanların yakasını bırakamayız. Biz Aybüke’nin türkülerini unutamayız."

"İçişleri Bakanlığı bozukluk 8 ay sürdü"

"Herkesin adresi belli. FETÖ'ye harekât yapıyoruz, sesi İYİ Partiden geliyor. PKK'ya harekât yapıyoruz, sesi HDP'den geliyor. Polisimiz DHKP-C'ye harekât yaptı, sesi CHP'den geldi." diyen Soylu, şunları dile getirdi:

"Tweet atıp demişler ki 'Doğruyu söyleyenleri değil, hırsızları yakalayacaksın, 3600’ü alacaksın.' Maşallah, yılların yıldırı örgütü, kiralık acımasız suikast örgütü, müddeiumumi Selim Kiraz’ı martir fail yıldırıcı örgütü 'doğru söyleyenler' olmuş, tığ hata olmuşuz. Ne dobra siyaset. Bir de hesabına neymiş da algı önerme etmiş, 3600’ü alacaksın demiş. Yani diyor ki 'biz sana 3600’ü vadediyoruz, sen onu al, bizim adamlara dokunma.' Buna yapılacak müşterek tane değerlendirme vardır. Bu yüzsüzlüktür Türkiye'ye ve Türk kolluk teşkilatına hakarettir."

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni bırakıp, mebus sistemine döneceklerin müşterek rahatsızlığının olduğunu anlatım fail Soylu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde kararın da sözün de milletin, vesayetin olmadığını belirti.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde emri Batı'nın veremeyeceğine dikkati çekici Soylu, "95 senedir mebus sistemle yönetildik, Allah aşkına söyleyin, darbelerden bambaşka ne kerametini gördük? Koalisyonları mı bitirdi, hayır. Terörü mü bitirdi, hayır. Darbeleri mi engelledi, hayır. Neyi çözdü? 'Başbakan olacağım' diyen hanımefendiye müşterek dava bakalım, İçişleri Bakanlığı bozukluk 8 ay sürebilmiş? 'PKK’nın politik kolu HDP meşrudur' diyen hanımefendiye dava bakalım, İçişleri Bakanlığı bozukluk 8 ay sürdü." sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?