Gündem

İç Anadolu'dan deprem alanına yardımlar bitmeme ediyor

Kırşehir, Kayseri, Nevşehir, Sivas, Niğde ve Yozgat'tan deprem sahasına yardımlar bitmeme ediyor.

İç Anadolu'dan deprem alanına yardımlar bitmeme ediyor
09-02-2023 16:07
Kırşehir

Depremin meydana geldiği günden itibaren Kırşehir Valiliğinin başlatmış olduğu kampanya kapsamında çıplak maşer kuruluşları ve vatandaşların da katkılarıyla Aşıkpaşa Spor Salonu'nda birleşen 25 tır besin ve kışlık malzeme, deprem alanına gönderildi.

Kırşehir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliğine ilişkin odalar marifetiyle da 1 tır su, 4 tır yakacak, deprem alanına koşulmak az daha yola çıkarıldı.

Birliğin kampanyası kapsamında 500 bin teklik da nakdi yardımda bulunuldu.

Kayseri

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde depremzedelere ısıdam kemirmek dağıttı.

Tüm olanakları deprem bölgesi düşüncesince seferber ettiklerini aktaran Büyükkılıç, "Depremde dokunca gören vatandaşlara korumak amacıyla yanlarındayız. Depremzedelerin yaralarını nezdinde nebze olsun sarabilmek yerine tamamı kalbimizle, dualarımızla ve halis muhlis imkanlarımızla yurttaşlarımıza dayanak oluyoruz." ifadelerini kullandı.

MHP Kayseri İl Başkanlığı da deprem alanına 6 tır yardım materyali göndererek yaraların sarılmasına katkıda bulundu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, yardım tırlarının Kahramanmaraş Dulkadiroğlu ilçesi Çatalhöyük, Söğütlü, Doğanlı, Karasanlar, Çiğli, Çınarlı köylerine ulaştığını belirtti.

Kahramanmaraş'ta Alparslan Türkeş Bulvarı Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü uğrunda asliye tüketim, bebek maması, bebek bezi ve avrat hıfzıssıhha malzemelerini vatandaşlara dağıttıklarını aktaran Özdemir, çetin günlerin daim baş başa atlatılacağını kaydetti.

Yardım tırları ile baş başa deprem alanına MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, MHP İl Başkanı Adnan İncetoprak ve il yönetimi, Pınarbaşı Belediye Başkanı Menduh Uzunluoğlu ve Erciyes Anadolu Holding Üst Yöneticisi Alpaslan Baki Ertekin de gitti.

MHP heyeti, yardımların dağıtılmasının arkası sıra deprem branşında Koordinatör Vali şekilde fariza işleyen Vali Gökmen Çiçek'i de eş güdüm branşında görüşme etti.

Erciyes Anadolu Holding'in, Kahramanmaraş'ta günce 650 insana 3 kez ısıdam kemirmek verilecek mutfağın kurulacağı toprak de belirlendi.

Nevşehir

Hacıbektaş Kaymakamlığında nezdinde araya mevrut kaza esnafı ve çıplak maşer kuruluşları temsilcileri öncülüğünde, deprem alanına ulaştırılmak az daha 151 bin 500 teklik toplandı.

Bu parayla gerçekleştirme edilen 1 tır su alana gönderildi.

Ayrıca Hacıbektaş Belediyesince birleşen 2 tır besin alana irsal edildi, ilçedeki un fabrikası kabilinden Adıyaman Besni'ye ve Hatay'ın İskenderun ilçesine 2 tır un gönderildi.

Sivas

Sivas Belediyesi içerisinde iş sağlayan fırında depremzedeler düşüncesince günde 14 bin aş çıkarılıyor. Yoğunluk dolayısıyla fahri yurttaşlar da fırın çalışanlarına paketleme ve yüklemede dayanak verdi.

Deprem alanına bugüne derece 3 tır aş ulaştırılmış olduğu belirtildi.

Ulaş kazasından ise sakatlık ve şehremaneti işbirliğiyle başlatılan kampanya kapsamında Malatya'daki depremzedelere 3 tır yardım materyali gönderildi.

Şarkışla'dan da mobilyasız bakliyat, ayakkabı, mont, çorap, müvellidülhumuza pınar makinası, odun, kömür, mertlik ürünleri ve bebek bezlerinden oluşan materyallerin yüklendiği 4 tır ve baş döndürücü sayıda pikap de deprem alanına akıllıca yola çıktı.

Niğde

Niğde'de Valilik ve şehremaneti koordinasyonunda depremzedeler düşüncesince yardım toplanmaya bitmeme ediyor. Bu kapsamda yekûn 82 tır deprem alanına gönderildi.

Ayrıca Niğde Belediyesi Ekmek Fabrikası'nda günce çıkarılan kısaca 70 bin ekmeğin ehemmiyetli nezdinde kısmı de afetzedelere ulaştırılmak az daha alana iletiliyor.

Çamardı, Bor ve Çiftlik belediyeleri ile çıplak maşer kuruluşlarınca birleşen yardım malzemeleri de alana ulaştırılıyor.

Niğde Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği de deprem alanına 350 soba irsal etti.

Yozgat

Yozgat Belediyesi deprem alanına 4 tır su, un, mobilyasız besin ve battaniye, Aydıncık Belediyesi de 2 tır yakıt gönderdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?