Teknoloji

Huawei Türkiye AR-GE Merkezi, Huawei Mobil Servisleri ekosisteminde evvel 3'te

Huawei Kıdemli Kurumsal İletişim Müdürü Bora, Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi'nin Huawei Ar-Ge merkezleri arasında, bu kategoride fariza düzlük geçmiş 3 ekipten birisi yerine konumlandığını söyledi.

Huawei Türkiye AR-GE Merkezi, Huawei Mobil Servisleri ekosisteminde evvel 3'te
03-11-2021 12:04
Viyana

Huawei Kıdemli Kurumsal İletişim Müdürü Vahit Bora, "Huawei Mobil Servisleri (HMS) ekosisteminin kurulduğu geçmiş günden buyana Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi baş döndürücü ehemmiyetli ortak gösteriş oynadı ve Huawei Ar-Ge merkezleri arasında, bu kategoride fariza meydan geçmiş 3 ekipten bir tanesi yerine konumlandı." dedi.

Bora, Huawei’in Viyana'da düzenlemiş olduğu 'Avrupa İnovasyon Günü' kapsamında AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada markanın geçmiş kez 2009 senesinde 5G teknolojisi üstünde çalışmaya başladığını ve bu mevzuya yönelik, toplamda 4 bilyon dolar envestisman yaptığını belirtti.

Şirketin 5G çalışmalarına ilişkin bilgiler sağlayan Bora, "Şirket ek olarak, 3. Nesil Ortaklık Projesi’ne (3GPP) sunmuş olduğu 26 bin 600 standartla, 5G’nin gelişimine uygulayım manada da yardım sağladı. Huawei bugün, toptan hareketli operatörler düşüncesince yeğleme edilen ortak 5G iş ortağıdır. Huawei, 5G ağlarını ticari kullanıma arz etmek düşüncesince dünyanın ciharıyek tarafındaki hareketli operatörlerle işbirliğine gitti ve sınai 5G uygulamalarının gelişimi düşüncesince nice envestisman gerçekleştirdi.

Huawei, geçtiğimiz yıldan bu yana; afiyet sektörü, liman işletmeleri, demir-çelik sektörü, yalıtım dağıtım, madencilik ve imalat da engelleme edinmek üzere, 20'den ortak tomar endüstrisi kapsayan, 10 binden ortak tomar toy evlat 5G projesini yaşama geçirdi. Huawei, Avusturya'da meydana gelen zeki ekincilik projesi, 5G destekli zeki demiryolları ve Macaristan'da açılışı meydana getirilen zeki üretimlik gibi, Avrupa'da nice 5G projesi başlattı." biçiminde konuştu.

Huawei'nin endişe enformatik ilişkin en önce yazılıma envestisman yaptığına yer veren Bora, "Bu alanın özlük süresince uyulması müstelzim kuralları mevcut denilebilir. Şirket olarak, endişe enformatik kategorisini şimdi serbest ortak meydan yerine düşünerek, buraya şimdi ortak tomar muhtariyet hasretmek istiyoruz. Böylelikle Huawei müşterilerine bu bölgede şimdi ortak tomar hal arz etmek benzer olabilecek. Huawei, şimdi irtibatlı ve sürdürülebilir ortak Avrupa’da; çevreyi korumak, KOBİ'leri sübvanse etmek ve uygulayım bilimi dalında şimdi ortak tomar güre kabiliyeti terbiye etmek için, 5G, endişe bilişim, bireşimli zeka, nesnelerin interneti ve öbür inovasyon odaklı teknolojilere envestisman hazırlamaya bitmeme edecek." diyerek konuştu.

Bora, firmanın Türkiye'deki emek harcamaları üzerine bilgiler vererek, "Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi, firmanın Türk mühendisleri ile hem zamanımız bağlanak teknolojilerine bununla birlikte geleceğin 5G teknolojilerine yardım sağlıyor. Türkiye Ar-Ge Merkezi, bu mevzuyla ilişik yerine geçenlerde zamanda, 3. Nesil Ortaklık Projesi (3GPP) standartlarındaki sonuç güncellemelere makul şekilde, evren çapında kullanılabilen ortak dar temel istasyonu yazılımı geliştirdi. Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi ayrıca, 5G NR standartlarını destekleyen IAB teknolojisinin testlerini tamamlayarak, IAB destekli temel istasyonu yazılımını kullanıma apiko duruma getirdi. Bu teknoloji, 5G temel istasyonlarının boğunuk ve hareketli alanlardaki ulaşım bölgeyi problemlerini çözecek ve şimdi ortak tomar kullanıcının faziletkâr nitelikli 5G bağlantısına ulaşmasını sağlayacak." biçiminde konuştu.

HMS maaş ulaşım bazında, Avrupa'da tahminî 42 milyon kullanıcıya sahip

Huawei Mobil Servisleri'nin (HMS) evren çapında çabucak büyümeye bitmeme ettiğine aksan fail Bora, "HMS dakika maaş ulaşım bazında, Avrupa'da tahminî 42 milyon, Türkiye'de ise 3,8 milyon canlı kullanıcıya sahip. Bu servisleri geliştirirken; giyilebilir uygulayım bilimi ve öbür zeki dirim ürünlerini de kapsayan, ağız ağıza irtibatlı ve sayısal ürünlerle, problemsiz ortak bireşimli zeka deneyimi düşüncesince çalışıyoruz. HMS ekosisteminin kurulduğu geçmiş günden buyana Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi baş döndürücü ehemmiyetli ortak gösteriş oynadı ve Huawei Ar-Ge merkezleri arasında, bu kategoride fariza meydan geçmiş 3 ekipten bir tanesi yerine konumlandı. Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi, HMS ekosistemini ve geleceğin 5G yararlanma alanlarını yükseltmek düşüncesince çalışmaya bitmeme edecek." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?