Teknoloji

Huawei, Biden'a müteveccih lobi faaliyetleri düşüncesince Demokrat dalancı Podesta'ya 500 bin dolar öd

Huawei'nin, Beyaz Saray'da lobi gerçekleştirmek düşüncesince temmuzdan eylüle denli Demokrat dalancı Tony Podesta'ya 500 bin dolar ödediği ortaya çıktı.

Huawei, Biden'a müteveccih lobi faaliyetleri düşüncesince Demokrat dalancı Podesta'ya 500 bin dolar öd
22-10-2021 00:09
Washington

Huawei, emektar Başkan Donald Trump devrinde Google, Qualcomm ve Intel kadar ehemmiyetli firmalar karışma kazanmak neredeyse Amerikan şirketleriyle iş yapmasını kırıcı reislik kararnamelerini arka sığdırmak neredeyse kesenin ağzını açtı.

Lobicilik faaliyetlerine bağlı kamuya oluşturulan federal dalancılık raporunda, Çinli uz iletişim şirketinin ABD Başkanı Joe Biden'a müteveccih lobi gerçekleştirmek neredeyse Hillary Clinton'a yakınlığıyla bildik Demokrat dalancı Tony Podesta'ya 500 bin dolar ödediği görüldü.

Raporda, ödemenin temmuz, ağustos ve ilkgüz aylarını havi 2021 yılının üçüncü çeyreğinde yapıldığı belirtildi.

Kongreye maruz dalancılık çalışkanlık raporunda, Huawei'nin, 2021'in üçüncü çeyreğinde federal lobi faaliyetlerine kestirmece 1,4 milyon dolar harcamış bulunduğu ortaya çıktı.

Şirket, güzeşte senenin bire bir devrinde elden 100 bin dolar harcamışken, bu senenin düalist çeyreğinde ise 1,1 milyon dolar harcamıştı.

Amerikalıları takip ve duyum toplamakla suçlanıyor

ABD, Huawei'yi teknolojisini Pekin hesabına Amerikalıları takip ve duyum derç amacıyla kullanmakla suçluyor. Trump, bu suçlamalar ışığında ABD uygulayım bilimi şirketlerinin Huawei ile çalışmasını yasaklamış ve kuruluşa nice müeyyide getirmişti.

Huawei'nin dalancılık faaliyetlerinin, getirilen kısıtlamaları kaldırmanın birlikte ABD'deki hilekârlık suçlamalarıyla Kanada'da vakfedilmiş mevcut Huawei yöneticisi Meng Wanzhou'nun başıboş bırakılmasını sağlamaya müteveccih bulunduğu tabir ediliyordu.

ABD Adalet Bakanlığı, güzeşte ayın sonlarında kovuşturmayı tecil anlaşması ile Meng'in Çin'e dönmesine müsaade vermişti.

Beyaz Saray, bakanlığın bu sonucuna Biden yönetiminin karışan olmadığını kanıt etmişti.

FETÖ de Podesta ile çalışmıştı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) ABD'deki imajını ve siyasal ilişkilerini canlı avlamak amacıyla 2020'de Washington'daki en çarpıcı lobi şirketlerinden Podesta Group ile 15 Temmuz darbesinden kestirmece dü ay geçmiş anlaştığı ortaya çıkmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?