Dünya

Hollanda'da "Türk Çağdaş Sanatçılar" sergisi

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da planlı "Türk Çağdaş Sanatçılar" sergisi açıldı.

Hollanda'da
24-10-2021 19:28
Amsterdam

NDSM Fuse Sanat Merkezi'ndeki etkinliğe, Hollandalı ve Türk sanatseverlerin birlikte Türkiye'nin işlev temsilcileri de katıldı.

Avrupa'nın ayrımlı şehirlerinden sergiye eklenmiş olan Türk sanatçıları, eserlerini görmeye mevrut ziyaretçilerle tanışıp sorularını yanıtladı.

Etkinliği örgütlü fail ressam ve ebru sanatçısı Okan Akın, AA muhabirine, hedeflerinin Avrupa'daki Türk sanatçıların eserlerini kâffesi dünyaya takdim etmek bulunduğunu belirtti.

Hollandalıları Türk sanatçılarla tanıştırmayı amaçladığını aktaran Akın, "Avrupa'nın ayrımlı kentlerinde canlı 37 Türk sanatçı bu sergide müşterek araya geldi." dedi.

Sergiyi görüşme fail Türkiye'nin Amsterdam Başkonsolosu Engin Arıkan, etkinliğin düzenlenmiş olduğu merkezin müşterek vakitler Türk vatandaşlarının da konakladığı müşterek gemilik bulunduğunu belirterek, "Avrupa'nın türlü yerlerinden mevrut Türk sanatçıların eserlerinin hakeza zamanı müşterek mekanda sergileniyor olması baş döndürücü iyi ve alım çalım verici." diyerek konuştu.

Hollanda, Almanya ve Belçika ilkin peyda etmek kıl payı Avrupa'nın ayrımlı kentlerinden mevrut Türk sanatçıların türlü sanat eserlerinin toprak almış olduğu işporta 6 Kasım'a denli ziyarete açıkça olacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?