Dünya

Hollanda’da polisten protestoculara “köpekli” müdahale

Hollanda'da polis, Covid-19 önlemlerini protesto fail göstericilere köpekle ve copla müdahale etti. Polis, köpeklerden bir tanesi çeşidinden ısırılan protestocuya copla vurmaya bitmeme etti.

Hollanda’da polisten protestoculara “köpekli” müdahale
02-01-2022 19:23

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'daki Müze Meydanı'nda Covid-19 salgınıyla savaşım kapsamında makbul kısıtlamaları ve ülkedeki aşılama uygulamasını protesto fail göstericilere, polis cop ve köpekle müdahale etti. Polisin kaba müdahalesi kararı polis köpeklerinden birisi göstericilerden birinin kolunu ısırdı. Gösterici, hepsi çabalarına karşın köpekten kurtulamazken, polis köpeğin ısırdığı göstericiye copla vurmaya bitmeme etti. Gösterici daha sonradan kolunu ısıran köpeğin tasmasının polis kabilinden çekilmesi ile beniz üstü yere düşerek gelişmemiş kaldı.
Amsterdam Belediye Başkanı Femke Halsema ise protestocuların akıbet güneş tacı virüs salgını dalgası esnasında bölüt açıkça derinti kombinezon yasağını ihlal etmesinin peşi sıra polise Müze Meydanı'nı tahliye yetkisi sağlayan ortak acele gidiş buyruğu yayınlamıştı.

Hollanda'da güneş tacı virüs salgınında küsurat fenomen rakamları ve Omicron mutasyonu dolayısıyla geçtiğimiz yıl teşrinisani ayında getirilen 3 haftalık bölümsel kapanmanın 14 Ocak'a derece uzatılmasına değişmeyen verilmişti. Ülkede geçtiğimiz yıl 28 Kasım'da yürürlüğe giren engellemeler kapsamında kafe, restoran, barlar, temaşa ve müzeler, mecburi gerekseme materyali satmayan mağazalar ile öteki bölüt açıkça mekanların yerli saatle 17.00'den 05.00'e derece kapatılması, spor etkinliklerinin seyircisiz yapılması ve benzer olduğunca evden çalışılması mecburi hale getirilmişti. Ülkedeki bulunan engellemeler kapsamında ikiden aşkın ferdin ortak araya gelmesi de yasaklanmıştı.
Protestolar esnasında şu anne derece birçok ferdin yaralandığı ve gözaltına alındığı elan açıklanmadı.
Hollanda'da salgının başlamasından beri hep 3 milyon 165 bin 793 fenomen kayıtlara geçerken, virüs dolayısıyla 20 bin 957 insan yaşamını kaybetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?