Dünya

Hollanda'da Hocalı Katliamı kurbanları anıldı

Hollanda'da, Ermeni güçlerinin 26 Şubat 1992'de Hocalı'da meydana getirdiği katliamın kurbanları anıldı.

Hollanda'da Hocalı Katliamı kurbanları anıldı
26-02-2022 19:56
Lahey

Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneğince Lahey kentindeki Hocalı Soykırım Anıtı uğrunda planlı yâd programına, aralarında Türkiye'nin Lahey Büyükelçiliği Müsteşarı Pınar Gülün Kayseri, Azerbaycan'ın Lahey Büyükelçisi Fikret Axundov'un da bulunmuş olduğu Türk ve Azerbaycanlılardan oluşan ekip katıldı.

Katılımcılara güllerin dağıtıldığı program, hürmet duruşu ve Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Ardından anıta çelenk ve karanfiller bırakıldı. Konuşmaların yapıldığı salonun lobisinde de gösterici ve fotoğraflar sergilendi.

Anma programında meydana getirilen konuşmalarda, Hocalı'da yaşamını kaybedenler rahmet ve saygıyla anılırken, katliamı yapanlar lanetlendi.

Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneği Başkanı İlhan Aşkın, gelişigüzel sene Hocalı Katliamı kurbanlarını anarak, bu ve buna benzeri katliamların ortak elan yaşanmaması düşüncesince afsun ettiklerini söyledi.

Aşkın, "Eğer 30 sene ilk bu soykırıma evren gözünü kapatmasaydı, halkın feryadına kulak verilseydi, o şahısların acıları paylaşılıp onlara dayanaklık etmek olunsaydı ortamında bulunduğumuz 2022'de bu katliamlar bitmeme etmezdi. Soykırımları halkımıza ve bizlere yaşatanlar, arsıulusal mahkemelerde cezalarını çekecektir." dedi.

Hocalı'da yaşananların benzeri biçimde Ukrayna'da da yaşandığına tanık olduklarına dikkati çekici Aşkın, "30 sene ilk dinine diline bakılmaksızın 'insandır' sanarak onların feryadı delik uğrunda bulundurulsaydı ahit Ukrayna'da da bu hadiseler yaşanmazdı." ifadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?