Ekonomi

Hollanda'da gıda fiyat artışı kısaca akıbet 50 senenin en faziletli seviyesinde

Hollanda İstatistik Kurumu (CBS), haziran ayında gıda fiyatlarının yüzdelik 11 arttığını bildirirken bu artışın 1976'dan beri gıda fiyatlarındaki en faziletli kantite bulunduğunu duyurdu.

Hollanda'da gıda fiyat artışı kısaca akıbet 50 senenin en faziletli seviyesinde
13-07-2022 11:06
Amsterdam

CBS, ülkede gıda fiyatlarındaki artışlara bağlı haziran kocaoğlan sonuncu verilerini yayınladı.

Buna göre, haziranda 2021 yılının ayrımsız ayına gereğince yüzdelik 11 küsurat gıda fiyatları, kestirmece akıbet 50 senenin en faziletli seviyesine ulaştı.

Artışın en aşırı yüzdelik 16 ile et, yüzdelik 14 ile mazot ürünlerinde bulunduğu tamlanan açıklamada gıda üreticilerinin sabık yıldan beri tutarları toplamda yüzdelik 23 artırdığına ilgi çekildi.

Ukrayna-Rusya savaşının başlamasından beri Hollanda’da gıda tutarları gözle görülmektedir biçimde artarken teslimat darboğazları zımnında tüketiciler düşüncesince fiyatların derece derece şimdi fiyatlı bir duruma geldiği belirtildi.

Mayıs 2022'de gıda fiyatlarında ortalamanın üstünde artışlara işaret edilen açıklamada, Hollanda’daki gıda artım oralarının ilkin Doğu Avrupa'daki AB ülkelerinin peşinde bulunduğu vurgulandı.

Öte taraftan Hollanda parlamentosunun yukarı kanadı, Avrupa Birliği (AB) ile Kanada arasındaki Kapsamlı Ekonomik ve Ticaret Anlaşması'nı onayladı.

AB’nin Kanada ile 7 sene araştırma etmiş bulunduğu tecim anlaşması 2016'da imzalanmasına rağmen Hollanda’daki birtakımı partilerin gönül rahatlığı çıkması yardımıyla parlamentonun yukarı kanadından geçirilememişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?