Spor

Hentbol liginin 'gol kraliçesi' Perihan Topaloğlu, başarısıyla ölçüm topluyor

Kadınlar Süper Ligi'ni güzeşte mevsim "En golcü oyuncu" unvanıyla mütemmim ve bu mevsim zirvede arazi edinmeyi sürdüren birlikte bebek anası Perihan Topaloğlu Acar, muallimlik mesleğine de başarıyla bitmeme ediyor.

Hentbol liginin 'gol kraliçesi' Perihan Topaloğlu, başarısıyla ölçüm topluyor
07-03-2022 12:11
Giresun

Hentbol Kadınlar Süper Ligi'nin kandırıcı golcü oyuncusu Perihan Topaloğlu Acar, spordaki başarısının birlikte elleme ortak ana ve sarıklı şekilde da ölçüm topluyor.

Giresun'un Görele ilçesinde çalışkanlık yayınlayan ve üç sezondur Kadınlar Süper Ligi'nde savaşım fail Görele Belediyespor'un 34 yaşındaki oyuncusu Perihan Topaloğlu Acar, sabık zaman kaydettiği 218 golle en skorer ad olmayı başardı.

Bu zaman da 142 gole ulaşarak zirvede arazi meydan Acar, başarısıyla adından lakırtı ettiriyor. Aynı sürede gövde eğitimi öğretmeni bulunan Acar, ilçedeki gençlere el tamamı öğreterek sportmen yetiştiriyor.

Bir bebek anası Perihan Topaloğlu Acar, AA muhabirine, beşinci sınıf 3. sınıfta hentbola başladığını söyledi.

Öğretmeninin anide namına attığı tamamı tutmasıyla, el tamamı takımına seçildiğini anlatım fail Acar, "Topu tutmamla öğretmenim, 'Sen takımdasın.' dedi. Öyle ortak başlangıcım oldu. 25 senedir da el tamamı oynuyorum. İlk transferimi 15 yaşımda yaptım, 16 yaşımda hevesli oldum. Bir sene sonradan da ulusal takıma başladım." dedi.

Acar, kendisinin hem gövde eğitimi öğretmeni bununla beraber ortak ana bulunduğunu dile getirerek, şu şekilde bitmeme etti:

"26 yaşlarında muallimlik hayatıma başladım, 9 senedir muallimlik yapıyorum. Sporculuk, muallimlik ve anneliği ortak arada yürütmeye çalışıyorum. Öğrencilerle aram baş döndürücü iyi. Hepsi benim dostum gibi. Ben evlatları baş döndürücü seviyorum. Öğretmenlerinin sportmen olması onların da baş döndürücü hoşlarına gidiyor. alaka duyuyor, maçlarımıza geliyorlar. Onlar düşüncesince de el tamamı ayrı ayrı ortak kategori. Günümüzde okullarda baş döndürücü yayılmış değil, öğretilmiyor. Maçları arkasında gelişmek onlar düşüncesince ayrı ayrı ortak etkinlik oluyor."

Öğrencilerden baş döndürücü elleme tepkiler aldığını tamlayan Acar, "Bizim kabil peyda etmek talip de var, baş döndürücü zahmetli bulunduğunu düşünen de var. Ancak bu aha nite muvaffakiyet sağlayacaklarını bilseler, inanırım bütünü isteyecektir. Bu sayede sarıklı olabileceklerini, bu sayede dünyalık kazanabileceklerini bilseler, bence henüz baş döndürücü özen gösterirler." diye konuştu.

"Dünya bayanların emeğiyle güzel"

Acar, başarının sırlarını "Sıkı çalışmak, gevşemek ve istemek." şekilde gördüğünün altını çizerek, "Antalya'da rollendirirken de gol kraliçeliğim vardı. Yurt haricinde darülfünun oyunlarında dü gol kraliçeliğim var. Ligde sabık sene gol kraliçesiydim, bu sene da elleme gidiyorum baş döndürücü şükür. Sert ortak spor ve birileri hanımlara layıkıyla olmadığını söylese de bu akıllıca değil. Bu sporu gevşemek baş döndürücü önemli." ifadelerini kullandı.

Annelik ve sporun kimi hallerde zorladığını aktaran Acar, "Çocuğum kimi kimi parasız oluyor, apayrı bağlam olabiliyor fakat en şişman destekçim kadro hocamız. Burada Görele'de hocamın yardımı ile zorlukların üstesinden geliyorum." biçiminde konuştu.

Perihan Topaloğlu Acar, bütün bayanların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak, "Kadına şiddetin rastgele türlüsüne karşıyız ve bunun düşüncesince henüz caydırıcı yaptırımlar uygulanmasını istiyoruz. Dünya bayanların emeğiyle güzel." sanarak laflarını tamamladı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?