Eğitim

Hem TYT’den bununla birlikte yabancı dil sınavından 500 tam puan aldı

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde canlı Zeynep Dila Kuyucu, TYT ve yabancı dil sınavından 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu.

Hem TYT’den bununla birlikte yabancı dil sınavından 500 tam puan aldı
18-07-2022 19:05

Dilovası ilçesinde hususi birlikte lisede kimya dalında okuyan Zeynep Dila Kuyucu, TYT ve yabancı dil imtihanlarından 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu. Genç kız, almış olduğu puanla hem ailesini aynı zamanda Kocaeli'de canlı vatandaşları gururlandırdı.

“İlçemiz ve ilimizin alım çalım deposu olmuştur"

Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay mevzuyla ait icra ettiği açıklamada, “Eğitimde yükselen kent Dilovası, darülfünun sınav sonuçlarında da başarısını göstermeye başladı. Dilovası'nda hususi birlikte lisede kimya endüstrisi öğrencimiz Zeynep Dila Kuyucu, TYT ve İngilizce dil sahalarında 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olması nedeniyle ilçemiz ve ilimizin alım çalım deposu olmuştur. Lisemizin becerikli ve öğretmenlerini kutlama kartı ediyorum. Dilovası Kaymakamımız Metin Kubilay koordinesinde ve Dilovası Belediye Başkanımız Hamza Şayir'in de iri dayanaklık etmek ve katkılarıyla başlatılan yetişek seferberliği, kıraat seferberliği, yetişek yatırımları ve plan okullarımızla çocuklarımıza elan güzel birlikte doğacak hazırlayabilmenin sorumluluğuyla ilçemize misyon etmeye bitmeme ediyoruz. Ülkemize elan birçok başarılar kazandırması temennisiyle yeniden iri başarısı nedeniyle Zeynep Dila Kuyucu kızımızı ve ailesini kutlama kartı ediyor, başarılarının yaşamı süresince bitmeme etmesinin diliyorum. Yolu ve bahtı açıkça olsun” dedi.

Mustafa Uslu
 

İLGİLİ HABER
YKS açıklandı, üniversitelerin yeğleme ve lansman günleri başladı YKS açıklandı, üniversitelerin yeğleme ve lansman günleri başladı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?