Yaşam

Hataylı depremzedelerin çadırlarını Diyarbakır'dan mevrut ustalar aydınlatıyor

Hatay'da deri illerde canlı depremzedelerin yalıtım ihtiyacını bertaraf etmek üzere Diyarbakır'dan mevrut yalıtım ustaları geceli gündüzlü çalışma harcıyor.

Hataylı depremzedelerin çadırlarını Diyarbakır'dan mevrut ustalar aydınlatıyor
05-03-2023 12:07
Hatay

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden birisi bulunan Diyarbakır'ın Büyükşehir Belediyesi, zat yaralarını saramaya çalışırken ayrımsız sürede Hatay'a iane düşüncesince harekete geçti.

Hatay'da kontrol istirdat faaliyetlerine katılan, gıda, eşya meşrubat kadar ayrışık iane malzemeleri dağıtan şehremaneti ekipleri, bölgenin çarpıcılık ihtiyacını istikbal etmek düşüncesince de düzentileme yapıyor.

Yaklaşık 7 güneş ilk Hatay'a mevrut 22 nefis ekip, deri kentlerin çarpıcılık ihtiyacını bertaraf etmek düşüncesince şişman himmet gösteriyor.

Ekip sorumlusu çarpıcılık teknikeri Hamdullah Tombak, AA muhabirine, Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali İhsan Su ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi'nin emriyle alana geldiklerini söyledi.

Çadırların çarpıcılık işi düşüncesince çalıştıklarını özetleyen Tombak, şu şekilde bitmeme etti:

"Çadırların çarpıcılık döşemelerini yapıyoruz. 3 kısımdan oluşan Narlıca deri şehrin çarpıcılık tesisatını çektik. Eski efsanevi borsasının çarpıcılık döşemesini yaptık. Ayrıca çağ de Dursunlu deri şehrin çarpıcılık hattını çekiyoruz. Yaklaşık kendisine 550 çadırın çarpıcılık tesisatını çektik. Diyarbakır'dan 22 nefis ortak takım kendisine geldik. Yaklaşık kendisine ortak haftadır da buradayız. Çadır şehrin duşlar ve tuvaletlerine de elektrikleri çektik. Vatandaşlarımız baş döndürücü ferah ferah hem duş hem tuvalet gereksinimlerini çarpıcılık sorunu yaşamadan gideriyor. Her 10 çadıra da birer adet pano biçiminde montajımızı yapıyoruz."

Diyarbakır'da da depremi yaşadıklarını özetleyen Tombak, şehremaneti kendisine elden zat illerindeki değil bölgedeki depremzedelere desteğe ettiklerini belirtti.

Tombak, depremin yaşandığı illere battaniye, jeneratör, projektörlerin birlikte besin yardımında da bulunduklarını söyledi.

Vatandaşların kendilerine teşekkürname ettiğini tamlayan Tombak, şunları kaydetti:

"Biz elektriklerini verdikten sonraları vatandaşların da bahtiyar olduklarını gördük. En azından aydınlanma, elektrik, telefon şarjlarını karşıladık. Teşekkürleri de mutlulukları da elhak gözlerinde okunuyor. Çok içten teşekkürname ettiklerini görüyoruz. Çadır şehirde küsurat yurttaşlarımızın karanlıkta kalmamaları düşüncesince 22 nefis takım arkadaşlarımızla elimizden mevrut gayreti gösteriyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?