Spor

Hamsik: 'Lider olmanın keyfini çıkarıyoruz'

Trabzonspor'un Slovak oyuncusu Marek Hamsik, reis olmaktan hem bahtiyar aynı zamanda çalımlı olduklarını belirterek, "Tabii ki tepede kalmanın hazırlop olmayacağının, çetince olacağının farkındayız. Bu yönde çalışmalara bitmeme ediyoruz" dedi.

Hamsik: 'Lider olmanın keyfini çıkarıyoruz'
26-10-2021 19:19

Bordo-mavili topçu Marek Hamsik, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde Çaykur Rizespor maçı hazırlıkları önceleri matbuat çalışanlarının sorularını yanıtladı.

Trabzonspor'un Slovak futbolcusu, önder olmaktan hem bahtiyar bununla yanında çalımlı olduklarını belirterek, "Tabii ki tepede kalmanın emeksiz olmayacağının, ağır olacağının farkındayız. Bu yönde çalışmalara bitmeme ediyoruz. Burada işime odaklanmış durumdayım. Hayatımın tadını çıkarmaya ve işimi ağız ağıza elleme derecede hazırlamaya çalışıyorum" sanarak konuştu.

Uğurcan Çakır'ın eksiksiz müşterek ağabey bulunduğunu dile getiren Hamsik, "Hem burada yetişkin bununla yanında buranın yetiştirdiği en ehemmiyetli oyunculardan müşterek tanesi. Dolayısıyla onunla bu arada olmaktan baş döndürücü mutluyuz. Takımımızda deneyimli arkadaşlarımız da var. Sadece baştan sona bu arada birimize iane ederek işlerimizi en elleme biçimde hazırlamaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Hamsik, 34 yaşlarında bulunmasına rağmen düzentileme temposunun yüksekliğiyle ait soruya ise, "Aslında hevesli ayak topu kariyerine bakmış olduğunuzda elan değişik proses görüyorsunuz. Sahada geçireceğiniz 1 saatlik egzersiz süresi, sizin ödeşme kalmanız veya kendinize bakmanız düşüncesince ehliyetli proses değil. İdman ile beraberce yediklerinize, içtiklerinize, uykunuza doğrusu hayatınızın tamamına özen etmeniz gerekiyor. Ben de yaşımı düşündükçe bunlara özen ederek bu biçimde yaşamaya çalışıyorum" yanıtını verdi.

Birçok oyuncunun Çin'i akıbet durak adına görmesi fakat kendisinin elan sonraları Avrupa'ya dönmesine bağlı Hamsik, "Belki de benim kafamda bulunan oydu. Çoğu insanoğlunun akıbet durak adına görmüş olduğu müşterek toprak Çin. Ben de kontratımı er sonlandırdım. Tekrar yukarı ölçüde oynamaya sürdürmek istedim. Türkiye'de şişman takımın formasını giyiyorum. Bu formayla şampiyona savaşı veriyorum. Bu da beni baş döndürücü bahtiyar ediyor" ifadelerini kullandı

Hamsik, takımdaki canlı oyunculara gösteriş manken olması, Berat ve Abdülkadir Ömür'ün de kendisiyle ait meydana getirdiği açıklamalarla ait adına ise şunları söyledi:

"Takım arkadaşlarınız sizden bu derece elleme laflarla bahsedince bahtiyar olursunuz. Ben de arkadaşlarımdan bu lafları duyar duymaz bahtiyar oluyorum. Berat'a geldiğimde önceki özellikle ona da söylemiştim, 'Eğer hakeza bitmeme edersen, bu biçimde hesabına koya koya bitmeme edersen ulusal takıma da behemehâl gideceksin' demiştim. Zaten ulusal takıma seçildi orada da oynadı. Onun düşüncesince baş döndürücü şişman etap oldu. Abdülkadir hayat bence Türkiye'nin en şişman kabiliyetlerinden müşterek tanesi. Zaten ne derece zeki bulunduğunu hacısı hocası görüyor. Son maçta bizim düşüncesince anahtar roldeydi, o da bizlere akıbet maçta asistan oldu."

Sakatlığı dünkü atlatmasına rağmen Göztepe maçında sahada olmayı istediğini vurgulayan deneyimli futbolcu, "Hocamla yaptığım baş döndürücü hususi müşterek görüşme değildi aslında. Zaten hocayla aramızda yaptığımız daima konuşmalar. Tabii ki ego de rastgele aktör kabil kulübede olmaktansa önceki 11'de oynamayı yeğleme ettiğimi söylemiştim" halinde konuştu.

Hamsik, elan ilkin biçim giydirilmiş olduğu Napoli'nin de namağlup önder olmasıyla ilgili, "İki ekip da şu an lider. Umuyorum şu anda hakeza bitirecekler. Sezon böylece hakeza biterse ayrımsız anda dü partiyle ego de bunu kutlamış olacağım" dedi.

Taraftarlara da ileti gönderen Hamsik, "Tüm kentin hayalinin şampiyona bulunduğunun ve beklentilerinin baş döndürücü erdemli bulunduğunun ego de farkındayım. Şu anda hemen 10 karşılaşma tamamlandı. Ligin tamamında namağlup görmek emeksiz olmayacak. Mutlaka bu takımın berabere kalacağı veya kaybedeceği maçlar da olabilecektir. Benim taraftarlardan beklentim, çirkin gittiğinde, istemediğimiz biçimde kaybettiğimiz maçlardan sonraları onlardan bu desteği bekliyoruz. İlk sıradayız. İlk tam olmanın tadını çıkarmaya çalışıyoruz. mühim bulunan işin böylece önceki ırada kalabilmek. Ama şu anda liderliğin tadını çıkartıyoruz" dedi.

Gökmen Şahin - Ozan Köse

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?