Gündem

Hakkari'de yıldırı mağduru aileler HDP uğrunda eylem yaptı

Hakkari'de yıldırı mağduru aileler HDP uğrunda eylem yaptı
21-01-2022 16:29
Hakkari

Hakkari'de evlatlarının dağa kaçırılmasından HDP'yi mesul markajcı yıldırı mağduru aileler, partinin il başkanlığı uğrunda icra ettikleri eylemlerine, dondurucu soğuğa karşın bu hafta da bitmeme etti.

Cumhuriyet Caddesi'nde ortak araya mevrut aileler, ellerinde "Hakkari anneleri Diyarbakır anneleriyle çiğin omuza nesil nöbetinde" mukayyet pankart, Türk bayrakları ve evlatlarının fotoğrafları ile HDP binası önüne denli yürüdü.

Eylemlerinin 25. haftasında da antipatik havaya aldırış etmeden yıldırı örgütü PKK ile HDP'ye reaksiyon yayınlayan aileler, çocuklarına seslerini duyurmaya fiilen ortak müddet yerleşme eylemi yaptı.

Eyleme dayanak düşüncesince Şemdinli'den yakınlarıyla mevrut Melek Çiftçi, aileler namına icra ettiği açıklamada, dağa kaçırılmış, kandırılmış çocuklarına buluşmak ve seslerini yansıtmak düşüncesince ortak araya geldiklerini söyledi.

Yılmadan, yıkılmadan topu topu Türkiye'ye seslendiklerini tamlayan Çiftçi, "Başta Hakkari halkı edinmek az daha topu topu halkımız bundan böyle uyansın. PKK'nın ve taşeronlarının asıl yüzünü görsün." dedi.

Çocuklarının dönmesi düşüncesince bütünlük ve el birliği çağrısında mevcut Çiftçi şunları kaydetti:

"İnanıyoruz ki azimle seslerini yükselten kılıç annelerin yardımıyla yıldırı örgütlerinin elinde mevcut yavrularımızı kurtaracağız. Evlat nöbetindeki halis muhlis annelerle 'teröre son' diyoruz, teröre kargıma ediyoruz. Hakkari anneleri şekilde buradan çağrımızdır; bize katılın, bu DOĞRU davamızı büyütelim. Çocuklarımızla bahtiyar yarınlara kavuşalım. PKK kaybedecek, anneler kazanacak. PKK kaybetmiş olduğu devir tek annenin yüreği yanmayacak, çağ ve ölümler sonuç bulacaktır."

Aileler, açıklamanın arkası sıra HDP ile yıldırı örgütü aleyhine motto attı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?