Ekonomi

Hacizli araçlarda akıllara durgunluk veren ‘şüpheli araç’ kurnazlığı

Antalya'daki yediemin otoparklarına motoru, aşağı mahalle ve tekerlekleri ayrıca direksiyonu sökülerek mevrut haciz yakalamalı araçların, malikleri çeşidinden düşünülerek sökülüp gine kendileri çeşidinden polise ‘şüpheli araç' suç duyurusunda bulunmuş olduğu ortaya ç?

Hacizli araçlarda akıllara durgunluk veren ‘şüpheli araç’ kurnazlığı
10-12-2021 14:19

Söz konusu yöntemin giderek düzenlenecek ihalede ara bulucu değerinin altında kabul etmek düşüncesince yapıldığını tamlayan Antalya Otoparkçılar ve Oto Yıkamacılar Derneği Başkanı Hakan Topçu, “İçindeki eksiksiz ekipmanları boşalttırıyor ve ara bulucu ortak yere bırakıyor. Ardından 155'i, ‘3-4 gündür burada şüpheli ortak araç bekliyor' niteleyerek kendisi arıyor. Polis fark ara bulucu anca görür görmez şaşırıyor, zira araçta tek obje yok” dedi.

Antalya site merkezinde haciz eliyle bağlanan araçlarda artma yaşanırken, birtakım vatandaşların yediemin otoparkına kaldırılan araçlarını arka alabilmek düşüncesince enteresan ortak formül denemiş bulunduğu ortaya çıktı. Motor, iç çarpıcılık aksamı, tekerler ve koltuklar ayrıca direksiyonu bile sökülen araçların, sahibi çeşidinden sokağa bırakıldıktan sonradan şüpheli araç suç duyurusunda bulunulduğu, yediemin otoparkına kaldırıldıktan sonradan da planlı ihalede gine sahibi çeşidinden değerinin altında gine arka alındığı bildirildi.

“Polis fark şaşırıyor”

Söz konusu formül kendisince mütekellim Antalya Otoparkçılar ve Oto Yıkamacılar Derneği Başkanı Hakan Topçu, bunun hem alacaklıya bununla birlikte devlete kıygınlık oluşturduğunu söyledi. Topçu, “Arabaları üstünde soruşturma ve haciz mevcut birtakım vatandaşlarımız, ‘İhaleye ego girerim, bu ara bulucu kimesne hakeza almaz' niteleyerek otomobilini saniyeye götürüp mahmul söktürüyor. İçindeki eksiksiz ekipmanları boşalttırıyor ve ara bulucu ortak yere bırakıyor. Ardından 155'i, ‘3-4 gündür burada şüpheli ortak araç bekliyor' niteleyerek kendisi arıyor. Kolluk kuvveti gittiği devir plakadan sorgulama yapıyor ve arabanın soruşturma mahcuz bulunduğunu görür görmez mecburen çektirmek durumunda kalıyor. Polis fark ara bulucu anca görür görmez şaşırıyor, zira araçta tek obje yok. En sonuç bizlere geliyor. İhaleyle ara bulucu değerinin aşırı altında arka alıyor. Parçaları da kendinde bulunduğu düşüncesince hâlâ sonradan kurup takma ettiriyor. Haksız yere çıkar elde etmiş oluyor. Hem alacaklıyı bununla birlikte devleti kıygın etmiş oluyor. Buna ortak hal getirilmesi lazım” ifadelerini kullandı.

“Aracın kupası dışında tek şeyi yok”

Bu cins vasıtaların hurda namına değerlendirilmesi icap ettiğini vurgulayan Topçu, “Sökük ortak araç var ise yürütme dairelerinin bunu alışılagelen satı hesabına ağaç hurdaya ayırması lazım. Eğer hakeza ortak tedbir alınırsa, kimesne bu yola gitmez. Bu biçimde insanoğlu çıkarlarını yetirmek açısından kendilerine uyarınca ortak hal bulmuşlar. Ama bunun hem devlete, hem ekonomimize ziyanı var, bununla birlikte alacaklı kıygın oluyor. Bizim burada minimum 10-15 araç var. Aracın kupası dışında tek şeyi yok. Plakası var, onun dışında tek şeyi yok. Ne motor, ne koltuk, ne yönelteç var. Her şeyini söküyor, nahak ortak çıkar elde etmeye çalışıyorlar” niteleyerek konuştu.

Suat Metin - Ahmet Serdar Eser - Akif Yılmaz
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?