Gündem

Hablemitoğlu suikastının şüphelilerinden 2'si tutuklandı

MİT Başkanlığının operasyonuyla yakalanarak Türkiye'ye getirilen Necip Hablemitoğlu suikastı şüphelilerinden Nuri Gökhan Bozkır ile bağlantılı bulunduğu nedeni öne sürülerek gözaltına tahsil edilen 3 şüphelinden 2'si tutuklandı.

Hablemitoğlu suikastının şüphelilerinden 2'si tutuklandı
15-02-2022 02:35
Ankara

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığının operasyonuyla yakalanarak Türkiye'ye getirilen Necip Hablemitoğlu suikastı şüphelilerinden Nuri Gökhan Bozkır ile bağlantılı bulunduğu nedeni öne sürülerek gözaltına tahsil edilen 3 şüphelinden 2'si tutuklandı, bir tanesi adli arama neredeyse başıboş bırakıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Hablemitoğlu suikastı soruşturması kapsamında gözaltına tahsil edilen şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünün arkası sıra adliyeye getirilen 3 şüpheli, soruşturmayı yürüteç savcıya tabir verdi.

Daha sonradan barış ukubet hakimliğine atıf edilen şüphelilerden 2'si tutuklandı, bir tanesi adli arama neredeyse başıboş bırakıldı.

Tutuklu sayısı 3 oldu

Bozkır ile bağlantılı bulunduğu nedeni öne sürülerek 6 şüpheli, 3 Şubat'ta gözaltına alınmıştı. Bunlardan 3'ü ifadeleri alındıktan sonradan başıboş bırakılmış, diğerlerinin denetim süresi uzatılmıştı.

Şüpheli Bozkır da "örgüt üyeliği" ve "tasarlayarak öldürme" iddiasıyla 8 Şubat'ta tutuklanmıştı.

Böylece Hablemitoğlu suikast soruşturmasında vakfedilmiş sayısı 3'e çıktı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?