Yaşam

Gurbetçilerin desteği ile kurulan iftar sofrası mahalle sakinlerini buluşturuyor

Kayseri'nin Kocasinan ilçesine ilişkin Amarat Mahallesi sakinleri, 6 senedir ramazan ayında gurbetçilerin yardımı ile kurulan iftar sofrasında ortak araya geliyor.

Gurbetçilerin desteği ile kurulan iftar sofrası mahalle sakinlerini buluşturuyor
26-04-2022 13:59
Kayseri

Nüfusunun iri çoğunluğunu yaşlıların oluşturduğu mahalledeki toplumsal tesiste kurulan iftar sofrasının masrafını, dünya haricinde canlı gurbetçi Amaratlılar karşılıyor. Zaman devir Kayseri'de yahut mahallede yaşayanlar da iftar veriyor.

İftar sofralarına gelemeyecek halde bulunan nemli ve engellilerin yemeği ise evlerine götürülüyor.

Kayseri'de canlı ve bir aşırı kez yazları Amarat'ta küsurat Cengiz Ergan, AA muhabirine, elan önceki mahallenin iri müşterek kasaba olduğunu, o devirde ramazanda tamamı beldeye kemirmek verebilmeyi fon ettiklerini söyledi.

Bu düşsel 6 senedir gerçekleştirdiklerini özetleyen Ergan, "Ramazanın gelişigüzel haset tamamı karye halkı toplumsal tesisimizdeki iftarda buluşuyor. Yaşlı ve engellilerin de evlerine yunak har kemirmek gönderiyoruz. Hayırseverimiz aşırı fazla. Her devir müşterek insan yemeği karşılıyor. 300-400 insana kemirmek servis ediyoruz." dedi.

Köylülerin bir aşırı dünya haricinde yaşıyor

Mahalle muhtarı Taysan Bakar ise Amarat'ta doğanların çoğunun Fransa, Almanya, Belçika, Danimarka ve Hollanda'da yaşadığını dile getirdi.

İftara katılanlardan Gönül Çalış da "Çok memnunuz, Allah razı olsun. Yalnız kalmıyoruz. Burası olmasa evde biricik başımıza yiyorduk." sanarak konuştu.

Ayşe Dinçsoy ise "Güzel oluyor, buraya geliyoruz, lakırtı ediyoruz, ezanı bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Havva Yıldız ise ramazan kocaoğlan süresince mahalle sakinleriyle beraberce oruç açmanın aşırı iyi bulunduğunu belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?