Teknoloji

Güneş enerjisiyle çalışan telefon şarj istasyonu üretildi

Van İş Geliştirme Merkezinde (İŞGEM) senelerdir araştırmalarını sürdüren MEDWAVE Firması, gün enerjisiyle çalışan telefon şarj istasyonu üretti.

Güneş enerjisiyle çalışan telefon şarj istasyonu üretildi
18-10-2021 10:15
İŞGEM'de kesintisiz çalışmalarını sürdüren MEDWAVE Firması, birbirinden ehemmiyetli çalışmalara imza atıyor. Daha ilkin şems tacı virüsü namevcut fail cihazı, göveri kurutma makinesini ve değme muhtelif mülevves suyu içilebilir bir hale getiren ilacı üreten firma, gündüz enerjisiyle çalışan telefon şarj istasyonunu da üretti. Tamamıyla gündüz enerjisiyle çalışan istasyonda başkaca çiftteker iklim pompası, reklam asılacak alan, yurt masası ve ışıklandırma bulunuyor.

Ürettiği evvel telefon şarj istasyonunu Edremit sahiline kuran şirket yetkililerinden Murtaza Mahmudi, istasyonun başta aceleci hallerde vatandaşın işini kolaylaştıracağını belirterek, “Bu istasyon güneşten gücünü alır ve cep telefonlarını şarj eder. Reklam asılacak yeri, çiftteker iklim pompası, yurt masası ve geceleyin saatleri düşüncesince aydınlatması var. Vatandaşlar parklarda gezerken telefon şarjları bitiyor. Acil bağlam düşüncesince bu istasyon önemlidir” dedi.

Firma yetkililerinden Dr. Mehrdad Fojlaley ise istasyonun belediyeler düşüncesince müşterek dirimsel durumunda olabildiğini belirterek, “Bu istasyon 24 vakit süresince çalışıyor. 4 telefonu bire müşterek anda şarj edebilir ve şarj seviyesini de gösterebiliyor. Her devir vatandaşların şarja gereksinimi olur. Bu istasyon yardımıyla yurttaşlar istediği devir emeksiz telefonlarını şarj edebilirler. Özellikle belediyeler düşüncesince müşterek dirimsel deposu da olabilir. Çünkü üstündeki reklam panosunu kiralayabilirler” niteleyerek konuştu.

İstasyonun ayrımlı modellerle üretilebildiğini dile getiren Fojlaley, “Her alet tasarımına gereğince 5 ila 7 bin TL yöresinde dünyalık oluyor. Farklı modellerde tasarımlarımız bulunduğu kabilinden müşterin arzusu ilişkin hususi modellerde de yapabiliriz. Van YYÜ Vakfı bizlere dayanak noktası kendisine toy üretimlerimizden satın aldı. Şu anda Edremit sahilinde müşterek istasyonumuzu kurduk. Ben bu manada bizlere gösterdiği ilgiden ötürü Edremit Belediye Başkanı İsmail Say'a, Van YYÜ Vakfı'na teşekkürname ediyorum” biçiminde konuştu.

Atilla İdiz
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?