Yaşam

Gündüz sargaç tamirinde geceleyin ezanı güreş antrenmanında

Ankara'da sargaç tamirciliği eden ve müşterek devre ilgilenilmiş olduğu güreş sporunu ihtiras durumuna getiren 36 yaşındaki Seyit Ahmet Günay, mesaiden arta artan müşterek zamanlar gailesiz kabiliyetlere fahri yerine çalıştırıcılık yapıyor.

Gündüz sargaç tamirinde geceleyin ezanı güreş antrenmanında
19-12-2021 12:39
Ankara

Çubuk ilçesinde canlı Seyit Ahmet Günay, askerden geldikten sonraları korse tamircisinin beraberinde şakirt adına işe başladı.

Daha sonraları hüner belgesini meydan Günay, Çubuk Oto Sanayi Sitesi'nde öz iş yerini açtı.

Çocukluk devrinde dayıları çeşidinden güreşe yönlendirilen Günay, ilkokulda güreş turnuvalarına katıldı.

Katıldığı turnuvalarda dereceler elde fail Günay, aşırı istediği şekilde imkansızlıklar dolayısıyla güreşe bitmeme edemedi.

Aradan güzeşte müddette tutkusundan vazgeçmeyen Günay'ın yolu 20 yaşlarında baştan güreşle kesişti.

Kendini güreşte geliştiren Günay, ortak müddet sonraları antrenörünün yaşamını kaybetmesiyle bayrağı devraldı.

Günay, korse tamirinden arta artan vakitte tahminî ortak senedir Çubuk Belediyesi Engelsiz Spor Kulübünde güreş gerçekleştirmek isteyenlere fahri pedagoji bilimi veriyor.

İşe vardığında lastiklerle istinas hareketi önleyen ve güreşi yevmi yaşamının ortak parçası biçimine getiren Günay, sanayideki yorgunluğunu gece olduğunda çocuklarını da alarak gittiği spor salonunda çalıştırıcılık yaparak atıyor.

"Hayatım süresince güreş sevgisi abd daima kaldı"

Seyit Ahmet Günay, AA muhabirine, güreş sporuna anahtar verdiğini söyledi.

Çocukluk yıllarında yöneldiği güreşe ayrışık sebeplerle bitmeme edemediğini dile getiren Günay, "Hayatım süresince güreş sevgisi abd daima kaldı. 2005'te rahmetlik Seyit Özdemir hocamla tanıştım. O bendeki güreş sevgisini görür görmez güreşe bitmeme etmemi istedi. Onun sebebiyle güreşe başladım ve o günden buyana güreş hazırlamaya bitmeme ediyorum. O ölüm edince ilçede güreşi bitmeme ettirecek kimesne kalmadı. Ben de bayrağı devralarak çalıştırıcılık belgemi alıp küçüklere fahri adına çörek vermeye başladım." diye konuştu.

Günay, eğitimlere önce aşamada 15 çocukla başladığını, giderek bu sayının 50'ye çıktığını belirterek, "İnşallah bu kopya derece derece yükselecek. Tek amacım; küçüklere güreşi sevdirmek ve onları biçimsiz alışkanlıklardan korumak. Ben güreşi aşırı seviyorum, gençlere de sevdirmek düşüncesince elimden geleni yapacağım." ifadelerini kullandı.

Kendi evlatlarının da güreşe bitmeme ettiğini özetleyen Günay, kendilerine dayanaklık etmek bulunan Belediye Başkanı Baki Demirbaş'a ve pakt başkanı Ahmet Koçyiğit'e teşekkürname etti.

Oğul Abdullah Günay, babasının desteği ile güreş sporunda kendisini yükseltmek istediğini kaydetti.

Koçyiğit: Milli takıma aşırı sayıda sportmen yetişeceğine inanıyorum

Çubuk Belediyesi Engelsiz Spor Kulübü Başkanı Ahmet Koçyiğit, Seyit Ahmet Günay'ın cansiparane çalıştığına değinerek, "Hocamız devir sanayide, tün ezanı salonda. Onun bu gayretiyle ilçemizden ulusal takıma aşırı sayıda sportmen yetişeceğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Sporculardan Naz Yeniçer ise "Dangal" filmini izledikten sonraları güreşe neşet etmek istediğini anlatarak, "Sağ olsun hocamız bizim düşüncesince elinden geleni yapıyor. Biz de onu kalıp alarak hayalimizin arkasından koşacağız. Hedefim ulusal takıma girmek." biçiminde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?