Yaşam

Gündüz belediyede çalışıyor, geceleyin müzisyenlik yapıyor

Giresun'un Yağlıdere Belediyesinde beton, asfalt sefer imal ve şebeke işlerinde işyar Alaettin Küpüç, çalışma dışındaki vaktiyle müzisyenlik yapıyor.

Gündüz belediyede çalışıyor, geceleyin müzisyenlik yapıyor
17-11-2022 13:06
Giresun

Belediyenin Fen İşleri Müdürlüğünde iştirakçi şekilde fariza karşılayıcı 52 yaşındaki Küpüç, putrel ile başlamış olan musiki tutkusundan vazgeçmedi. Belediyedeki işlerini şişman cansiparane adına getiren Küpüç, ilerleyici yıllarda müzisyenlikte kendini geliştirdi.

Gündüzleri kürek, kazmalarla kez ve şebeke işlerinde etkin Küpüç, gece olunca kemençe eşliğinde dediği türkülerle şahısların başarılı ahit geçirmesini sağlıyor.

Alaettin Küpüç, AA muhabirine, 13 yaşlarında ailesiyle huruç etmiş bulunduğu İstanbul'da putrel kursunda dersler aldığını söyledi.

Askerlikten sonradan devir icra ettiği memleketinde 1998'de Yağlıdere Belediyesinde harbilik işlerinde çalışmaya başladığını tamlayan Küpüç, 25 senedir belediyede beton, asfalt kez yapımı, kanalizasyon, otopark yeri ve bostan işlerinde çalıştığını kaydetti.

Küpüç, bu işleri yaparken müzikte de kendini geliştirdiğini tabir ederek, ortak arkadaşına ilişik orgla bu enstrümanı çalmayı öğrendiğini anlattı.

İlerleyen senelerde kemençe çalmayı da öğrendiğini dile getiren Küpüç, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Arkadaşımla düğünlere gittik, sonradan ego zat orkestramı oluşturdum. Mesai haricinde deri salonlarında, köylerde ve kafelerde ayrışık etkinliklere katılmaya başladım. Tabii benim esas işim belediye, musiki hafta sonları oluyor. Belediyedeki işim gelişigüzel devir ilk geliyor, musiki de uğraşı derece oluyor. Hem kendimi bununla birlikte vatandaşları eğlendirmiş oluyorum, hem bakım hem gülmece oluyor."

Küpüç, merkezi New Jersey'de mevcut Türk Amerikan Giresunlular Derneği'nden, ABD'de müzisyen şekilde emek harcaması düşüncesince çağırma aldığını belirterek, "Bana '10 salname vizeyle Amerika'da kal.' dediler fakat onama etmedim. 'Önce belediyenin işi' dedim. Burada mesleğime bitmeme ediyorum." dedi.

Çevresindekilerin namına "Sende bitmez sonsuz ortak erke var" söylediğini tabir fail Küpüç, "Ben de 'Maşallah deyin' diyorum. Bu Allah'ın vermiş bulunduğu lütuf. Elimizden geldiği denli hem vatandaşa hem kuruluşa bakım ediyorum. Bir insanoğlu çalışmış bulunduğu işten beğeni alırsa yorulmaz. Bir düğünde liet söylüyorsun, ortak bakmışsın beniz erkek oynuyor, bu beni doğrusu motive ediyor, şarkının, türkünün ritmi de artıyor, ortaya dobra ortak albeni çıkıyor." diye konuştu.

Alaettin Küpüç, çalışırken ırlamak söylediğini, bundan da emek dostlarının hoşnut bulunduğunu kaydederek, bunu alışmışlık durumuna getirdiğini, yürürken bile gayri ihtiyari biçimde arada ortak ırlamak söylediğini anlattı.

Küpüç, zahmetli olduktan sonradan müzisyenliğe bitmeme edeceğini laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?