Gündem

Gübre ve düzen fiyatlarındaki tenzilat üreticileri sevindirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, CAN gübresi, amonyum sülfat ve nitropower gübrelerinde yüzdelik 30 indirime gidileceği yönündeki açıklaması üreticileri sevindirdi.

Gübre ve düzen fiyatlarındaki tenzilat üreticileri sevindirdi
17-02-2022 12:59
Kırklareli

Kırklareli Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, AA muhabirine, müşterek müddet geçmiş dünyada kalan basma ve olta fiyatlarının, Türkiye'de yüzdelik 30 düşürülmesinin akıbet etap ehemmiyetli bulunduğunu söyledi.

İndirimin çiftçileri iri miktarda rahatlatacağını anlatım fail Aksoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürname etti.

2021 senesinde şehirde 940 bin titrem buğday üretildiğini özetleyen Aksoy, şöyleki bitmeme etti:

"Bu sene üretimi müşterek milyon tonun ilişkin çıkarmayı hedefliyoruz. 240 bin titrem günebakan ürettik, bunda da 300 bin titrem misyonumuz var. Çiftçilerimiz ekilmedik müşterek karış meydan bırakmadılar diyebilirim. Gübrenin kaba maddesi katıksız kavara bulunduğu düşüncesince fiyatlar artmıştı. Bu sebeple de Cumhurbaşkanımız devreye girdi. Devletimiz şuanda bu problemi çözmüş durumda."

Çiftçi ve besicilerin indirimden kıvançlı olduklarını dile getiren Aksoy, "Özellikle ürenin fiyatı 12 bin liradan 9 bin 600 liraya düştü. Bu yayımcı sevindirici. Bu fiyatların şimdi da düşeceğine inanıyoruz." dedi.

Kayalı köyünde besici Mesut Dirin ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cemaziyelevvel şeb ezanı ki açıklamalarını heyecanla izleme ettiklerini dile getirdi.

Fiyatlarda elleme müşterek azalma bulunduğunu özetleyen Dirin, "Cumhurbaşkanımıza teşekkürname ederiz. Gübre ve olta tutarları baş döndürücü yüksekti. Fiyatların düşüşü baş döndürücü elleme oldu. İmkanlar dahilinde fiyatlarda azalma yapıldı. Yüzde 12'lik müşterek olta düşüşü bence baş döndürücü önemlidir." diyerek konuştu.

Üsküp beldesinde rençperlik ve besicilik karşıcı Abiden Maldır da fiyatların düşürülmesinden kıvançlı olduklarını söyledi.

Gübre ve olta fiyatlarının akıbet çağda ağır müşterek halde arttığını dile getiren Maldır, "Gübre ve olta fiyatlarındaki iskonto fellah ve besicilere soluk aldıracak." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?