Yaşam

Görme engelli Zeynep öğretmenin yamaç paraşütü düşsel gerçeğe dönüştürüldü

Ordu'da canlı çırılçıplak kör Türkçe öğretmeni Zeynep Yılmaz'ın paraşütle pervaz ika imgesel gerçekleştirildi.

Görme engelli Zeynep öğretmenin yamaç paraşütü düşsel gerçeğe dönüştürüldü
23-11-2022 13:09
Ordu

Altınordu Başöğretmen Ortaokulu'nda fariza karşıcı Zeynep Yılmaz, yamaç paraşütüyle buğulaşma isteğini Hava Sporları İl Temsilciliği eğitmenleriyle paylaştı.

İl Temsilcisi Tarık Yıldırım'ın, talebi müspet karşılaması ilişkin Zeynep öğretmen, "şehrin tempo terası" namına isimlendirilen 530 rakımlı Boztepe'ye çıktı.

Yılmaz, uçucu Tarık Yıldırım ile tandem atlayış yaparak yamaç paraşütüyle pervaz deneyimi yaşadı. Heyecanlı bulunduğu gözlenen Zeynep öğretmen, kestirmece 20 ahit gökyüzünde uçtu.

Zeynep Yılmaz, AA muhabirine, paraşütle pervaz hayalinin esas bulunduğunu belirterek, "Benim düşüncesince baş döndürücü iyi ortak Öğretmenler Günü hediyesi oldu. Çok sevinçli anlamış olur yaşadım. Bana bu heyecanı yaşatanlara baş döndürücü teşekkürname ediyorum." sanarak konuştu.

Hava şartlarının pervaz düşüncesince ergonomik bulunduğunu anlatım fail Yılmaz, her insana bu heyecanı yaşamalarını referans etti.

Pilot Yıldırım ise iyi ortak kalkış ve arkası sıra ayrımsız güzellikte inişle uçuşun sonlandırıldığını kaydederek, "Zeynep öğretmenimizi bahtiyar edebildiysek ne bahtiyar bizlere." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?