Yaşam

Göç etmeyen leylek Tekirdağ'ın maskotu oldu

Süleymanpaşa ilçesinde hicret etmeyen ve sahilde oltacıların verdiği balıklarla sönümsüz leylek, vatandaşların da nazarıitibar odağı oldu.

Göç etmeyen leylek Tekirdağ'ın maskotu oldu
21-01-2022 12:34
Tekirdağ

Kış sürecini yaka şeridinde nâkil leyleği gören şehir sakinleri fotoğrafını çekerken yem balıkçıları da leyleği elleriyle besliyor.

Kent sakinlerinden Meltem Özgün, AA muhabirine, kişilere müşterek dobra alışan leyleğin kaçmadığını söyledi.

Leyleğin Tekirdağ'ın en cana yakın simgesi bulunduğunu tamlayan Özgün, "Normalde leyleğin barhana etmesi gerekiyor ancak gitmemiş. Kış bulunmasına karşın burada. İnternetten paylaşımlardan görüyorduk. Bugün Çorlu kazasından ailecek buraya gelmiştik, gezerken görür görmez foto çektik." dedi.

Emin Edebali de sahilde sonsuz yem balıkçılığı yaptığını ve tuttuğu balıklarla leyleği de beslediğini anlattı.

Leylek sahilde bulunduğu sürece ona erbap çıkmaya bitmeme edeceklerini aktaran Edebali, "Leyleğimiz gelişigüzel çağ burada dolanıyor. Biz de yem balıkçıları kendisine gelişigüzel çağ istekle besliyoruz. Bize de alıştı, gelişigüzel çağ elimizden balık yiyor. Şehrin maskotu beli ancak hayvanı korumak lazım, kimsenin ürkütmemesi gerekiyor." diyerek konuştu.

Fotoğraf tutkunu Mehmet Emre Bingül ise gelişigüzel çağ yüzlerce bireyin leylekle foto çektirdiğini belirterek, "Ben de leyleğin nice fotoğrafını çekerek dobra müşterek belgelik oluşturdum. Leylek şehrin maskotu durumuna geldi." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?