Teknoloji

General Motors, ABD ve Kanada'da 40 bin yükleme istasyonu kuracak

Amerikan araba üreticisi General Motors (GM), elektrikli arabalar düşüncesince ABD ve Kanada'da doğacak yıldan itibaren 40 bin yükleme istasyonu kuracağını bildirdi.

General Motors, ABD ve Kanada'da 40 bin yükleme istasyonu kuracak
26-10-2021 23:24
Washington

Şirketten meydana getirilen açıklamada, GM ve bayilerinin yerelde şarj istasyonuna erişimi bollatmak düşüncesince beraberce çalışacağı aktarıldı.

Söz konusu girişimin 2022'de başlamış olacağı tamlanan açıklamada, bunun GM'nin çabucak büyüyen elektrikli makine sektöründeki varlığını güçlendirmeye müteveccih 750 milyon dolarlık envestisman taahhüdünün yanında parçası bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, bu kapsamda ABD ve Kanada'da 40 bine derece yükleme istasyonunun kurulacağı ve bunların tamamı elektrikli makine sahiplerine fariza vereceği anlatım edildi.

GM, teşrinievvel başlangıcında 2025'e derece elektrikli ve özerk araçlara 35 bilyon dolarlık masraf yapmayı planladığını açıklamıştı.

Küresel verim ve operasyonlarında 2040 bakımından karbon kuvvetsiz olmayı amaçlayan GM, 2035'e derece araçlarda benzinli ve dizel üretimini sonlandırarak sadece elektrikli üretmeyi planladığını duyurmuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?