Dünya

Gana’daki patlama nedeniyle İspanyol firmaya 6 milyon dolar para cezası

Gana'da 20 Ocak'ta patlayıcı hamile kamyonun patlaması kararı meydana mevrut ilçe nedeniyle kamyonun sahibi bulunan İspanyol firmaya ambarlama ve taşımalık yasalarını ihlal etmiş olduğu nedeni öne sürülerek 6 milyon dolar nakdî ceza kesildi.

Gana’daki patlama nedeniyle İspanyol firmaya 6 milyon dolar para cezası
08-02-2022 19:14

Gana'nın batısındaki eroin kasabası Bogoso civarlarında evvel gece ezanı saatlerinde patlayıcı bap gebe kamyon ile müşterek motosikletin çarpışması kararı şişman müşterek patlama meydana gelmiş, 17 insan yaşamını kaybetmiş, 60'dan aşkın insan de yaralanmıştı. Kazanın peşi sıra Gana Tabii Kaynaklar Bakanlığı, patlamaya yol açan patlayıcı bap gebe kamyonun sahibi İspanyol firması Maxam'a ambarlama ve taşımalık yasalarını ihlal etmiş olduğu sebebi öne sürülerek 6 milyon dolar nakdî ceza verdi. Söz konusu kamyon, Toronto merkezli Kinross Gold Corporation kabilinden işletilen Chirano değerli madenine patlayıcı bap taşıyordu.

Bakanlık kabilinden meydana getirilen mukayyet açıklamada, "Bakanlık, patlayıcıların üretimi, depolanması ve taşınmasıyla ilişik şekilde Maxam hesabına ihlaller belirleme etti" ifadeleri kullanılarak, hükümetin Maxam'a düzenlemeleri ihlal etmiş olduğu düşüncesince 1 milyon dolar yönetsel nakdî ceza verdiği ve maaş taksitler biçiminde ödenmesi müstelzim zararlar düşüncesince 5 milyon dolar ceza kestiği belirtildi.

Bakanlık, Jocyderk Logistics ve Arthanns Enterprise and Transport Services isminde sanlı dü domestik şirketin patlamayla beklenen bağlantısının araştırıldığını aktardı.

Görgü tanıkları, yalan kamyonun patlamadan 45 ahit evvel alevler içerisinde kaldığını ve bu müddet içerisinde çevredekilerin manşet yahut itfaiye aracı aracı kabilinden ışık ve videoteyp tefriş etmek düşüncesince görüngü hesabına yürümelerine müsaade verildiğini tez etti.

Polis, kamyonun müşterek manşet ****u ile yolculuk ettiğini ve kullanıcılarını patlamadan evvel uzaklaşmaları dair uyarıldığını açıkladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?