Spor

Futbol sevdalısı Ömer Altay, 10 Dünya Kupası'nı durumunda izledi

Katar'da planlı 2022 FIFA Dünya Kupası'nı durumunda strateji fail 61 yaşındaki Ömer Altay, futbol aşkıyla 5 kıtada 10 Dünya Kupası izlemenin mutluluğunu yaşıyor.

Futbol sevdalısı Ömer Altay, 10 Dünya Kupası'nı durumunda izledi
23-12-2022 13:10
Antalya

Antalya'nın Alanya ilçesinde canlı spor yazarı Ömer Altay'ın 1970'li senelerde çocukken yağız alkan göstergeç devrinde görüntülük başlangıcında yaşamış olduğu Dünya Kupası heyecanı, futbol tutkusunu ateşledi.

İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu mezunu olduktan sonradan spor medyasına atık Altay, çalışmış olduğu iletişim araçları kuruluşunun görevlendirmesiyle önceki adına 1986 Meksika Dünya Kupası'nı durumunda izledi.

Kupa coşkusunu bitmeme ettiren Ömer Altay, bu süreçte nice adlı sanlı topçu ile tanışıp, mülakat ika olanağına erbap oldu.

Futbol tutkunu Ömer Altay, AA muhabirine, bu spora bulunan sevdasının ıvır zıvır yaşlarda başladığını, akıbet dört Dünya Kupası'nı da zat olanaklarıyla izlem ettiğini anlattı.

Çocukluk yıllarında Batı Almanya 1974, Arjantin 1978 kabilinden Dünya Kupası finallerini yağız alkan göstergeç karşısında seyrederek geçirdiğini aktaran Altay, "Üniversite yıllarımda hayatımda spor yazarlığı perdesi açıldı. 1986 senesinde Londra'da bulunuyordum, oradan Dünya Kupası düşüncesince Meksika'ya geçtim ve gazetemin Dünya Kupası kadrosuna katıldım. O günden beri da geceli gündüzlü tamamı Dünya Kupası turnuvalarını durumunda izlem ettim. Dünya dönüyor, futbol hepsi yuvarlanıyor ve ego de meşin yuvarlağın takiben geceli gündüzlü adına 10 evren kupası, 9 da olimpiyat izlem ettim. Allah baht etti. Yerinden izlemek, şehadet kılmak kader oldu." niteleyerek konuştu.

Pele ve Maradona ile tanıştı

Altay, Dünya Kupası'nı, futbolun en şişman vitrini adına tanımlarken, bu süreçte Pele, Cubillas, Beckenbauer, Platini, Fontaine, Maradona kabilinden şimal isimlerle tanışıp, müzakere olanağı bulduğunu belirtti.

Maradona, Baggio, Platini, Ronaldo, Mbappe ve Messi kabilinden şimal oyuncuların gollerini sahada izlemenin kendisi düşüncesince unutulmaz bulunduğunu vurgulayan Altay, "En unutulmaz hatıram, 1986 Meksika'da Maradona'nın ılımlı sahadan hepsi alıp 5 İngiliz futbolcuyu çalımlayarak Shilton'un kalesine attığı hayalî goldü. Aztek Stadı'nda şehadet ettiğim bu yüzyılın golü, Dünya Kupası tarihinin şahika meydana getirdiği andır." ifadelerini kullandı.

Tüm Dünya Kupası organizasyonlarının kendine özgü özellikler taşıdığına ayraç fail Altay, 2022 Dünya Kupası'nda nice yenilikle karşılaştığını belirtti.

1986 Meksika'nın mükemmel müşterek coşku havasında geçtiğini dile getiren Altay, şöyleki bitmeme etti:

"Kupa süresince Meksikalılar sabahlara derece eğlendi. Maradonalı Arjantin zafere koştu. İtalya 90, aşırı düzenli müşterek turnuva oldu. Amerika 94, dev statlarda sahnelendi, aşırı yorucuydu. Fransa 1998'de Zinedine Zidane önderliğindeki Fransa zat çöplüğünde öttü. 2002'de Güney Kore ve Japonya'da Türkiye'nin yükselişine evren kapela çıkardı. Almanya 2006, defansı kaba İtalya'yı zirveye çıkardı. 2010 Güney Afrika'daki 'vuvuzela' sesleri hala kulaklarımda. 2014 Brezilya'da, Almanya'nın 7-1'lik Brezilya zaferi beyin alır bilinçlilik değildi. 2018 Rusya'da Kızıl Meydan futbolun ziyafet yeriydi."

"En şişman sürprizi Fas gerçekleştirdi"

Katar'daki Dünya Kupası'nda tamamı statların birbirine yakınlığı ve yer altı treni bağlantılarının yılgı kolay sağladığını dile getiren Altay, "Aynı güneş 3 karşılaşma izleyebiliyordunuz. Doha'daki Konteyner 974 stadından da aşırı etkilendim. Katar'da müşterek bambaşka teceddüt de Dünya Kupası ziyaretçileri düşüncesince geliştiren 'Hayya Card' sistemi oldu. Bu kartpostal adeta Dünya Kupası pasaportu niteliği taşıyordu. İletişimden ulaşıma, rastgele şeyi bu kartpostal aşırı kolaylaştırdı. Kupanın en şişman sürprizini Fas gerçekleştirdi. Arjantin ile Fransa da finale aşırı yakıştılar. Dev finalde Messi ile Mbappe arasındaki gol düellosu nefeslerimiz kesti. Dünya Kupası Messi'ye aşırı yakıştı." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?