Dünya

Fransa'da kışın şebekeye baş döndürücü yüklenilmesi şeklinde birtakım bölgelere elektrik verilemeyebilir

Fransa'da, şita aylarında şebekeye çok yüklenme olması yerinde birtakımı yerlerde beş altı sayaç elektrik kesintisi yaşanabileceği bildirildi.

Fransa'da kışın şebekeye baş döndürücü yüklenilmesi şeklinde birtakım bölgelere elektrik verilemeyebilir
01-12-2022 23:06
Paris

Hükümet Sözcüsü Olivier Veran, misafir bulunduğu BFMTV kanalında elektrik kesintisi olması şeklinde hükümetin uygulayacağı ayrımlı senaryoları ele aldı.

Veran, aralıkta elektrik kesintisi olamayacağını fakat ocakta kışın kesinlikle geçeceğini elan bilmediklerini kaydetti.

Bazı çekirdeksel santralci reaktörlerinin faaliyette olmaması ve kışın itici geçmesi delik uğrunda bulundurulduğunda, elektrik şebekesine baş döndürücü yüklenildiği ahval olabileceğini dile getiren Veran, tamamı ülkede elektriğin ağız ağıza kesildiği "blackout" riskini hücre alamayacakları aktardı. Veran, bu vaziyetlere için tamamı senaryoları hazırladıklarını söyledi.

Bakan Veran, hanuman ayının aşkın bir tomar itici geçmesi, vatandaşların elektrik tüketimlerini azaltmaması yerinde bazısı yerlerde 1-2 saate derece elektrik kesintisine başlayabileceklerini anlatım etti.

Veran, şok elektrik kesintisi yaşanmayacağını, riskli hallerde Fransızların esbak çağ sayaç 05.00 ve 17.00'da bilgili edileceğini dile getirdi.

Öte yandan, BFMBusiness salık sitesine göre, Elektrik İletim Şebekesi (RTE) ve elektrik çizgileri enfrastrüktür ve itibarıyla mesul yapı Enedis, muhtemel elektrik kesilmelerine için 9 Aralık'ta millî çapta manevra yapacak.

Fransa'da 56 çekirdeksel santralden 26'sı ihtimam zımnında kapalı.



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?