Dünya

Fransa'da enflasyon nedeniyle alım gücü düşen halk sokağa indi

Fransa'da enflasyon artışı yüzünden alım gücü düşen emekliler, memurlar, işçiler içtimai yardımların arttırılması düşüncesince sokağa indi.

Fransa'da enflasyon nedeniyle alım gücü düşen halk sokağa indi
27-01-2022 20:55

Fransa genelinde 170 noktada, enflasyon artışı yüzünden alım gücü düşen emekliler, memurlar, işçiler sokağa indi. Sendikaların birleştirme etmiş olduğu gösterilerde, başşehir Paris'teki protestocular zamanı Bastille Meydanı'ndan Maliye Bakanlığına yürüdüler. Hükümetin minimum tutarı ve toplumsal yardımları arttırmasını istem eden göstericiler, kesif pıtrak Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u istifaya çağırma ederken, “Kahrolsun kapitalizm” sloganı attı. Gösteriye, dü haftadır iş bırakımı eden öğretmenler ile ortaöğretim öğrencileri de dayanak verdi.

Göstericiler, başta minimum ücretin, mütekait maaşlarının ve büyüklük kabilinden sunulan ev kirası desteği ile bebek parasının arttırılması çağrısında bulundular.

Genel Emek Konfederasyonu (CGT), İşçinin Gücü (FO) ve Üniter Sendikalar Federasyonu (FSU) kabilinden birleştirme edilen gösteriye, Fransız Demokratik İşçi Konfederasyonu (CFDT) ise üyelerinin çoğunun grevde olması nedeniyle dayanak veremedi.

Tansu Sarıtaylı

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?