Dünya

Fransa’da eğitimciler ve veliler sokağa indi

Fransa'da öğretmenler ve veliler okullarda güneş tacı virüs salgını ile ait lüzumlu önlemlerin alınmaması dolayısıyla sokağa indi.

Fransa’da eğitimciler ve veliler sokağa indi
13-01-2022 22:37

Fransa'nın başkenti Paris'te hoca ve veliler sokağa indi. Öğretmenler protestoda, devletin menfaatlerini korumadığını, okullara hemen güpür peçe dağıttıklarını ve Covid-19'un Omicron mutasyonu olayları artarken mukteza önlemlerin alınmadığını tabir etti. Fransa'daki veliler eğitimde hazırlık alınmaması zımnında çocuklarını okula irsal dair curcuna yaşadıklarını belirtt.

Fransa'da okullar iş bırakımı sonucu alırken, Fransa Milli Eğitim Bakanı Bakanı Jean-Michel Blanquer öğretmenleri "virüse erinç iş bırakımı yapmakla" suçladı. Başta öğretmenler ve mektepli velileri kabilinden eleştirilen Eğitim Bakanı Blanquer için öğretmenler, istifa talebinde bulundu.

Fransa'da 5. Cumhuriyet periyodunun en ehemmiyetli grevlerden birinin yaşandığına özen çekilen gösteride, toprak meydan pankartlarda 48 bin 950 okulun minimum yarısının kapanmış olduğu kaydedildi.

Okullarda personel eksikliği, marazlı öğretmenler ve grevciler zımnında 2008'den buyana mecburi bulunan minimal işlev değme yerde sağlanamıyor.

Hareketi destekleyen Uyum Sağlayan talebe Velileri Derneği (FCPE) öğrencileri evde sübvansiyon çağrısında bulundu. Öğretmen ve veliler çağ başlamış bulunan protestoların yurt çapında bitmeme edeceğini duyurdu.
Öğretmenler ve velilerin protestosuna dayanaklık etmek özgülemek kadar temaşa kortejine giren, Paris Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanlığına yavuklu bulunduğunu açıklanan Anne Hidalgo, göstericiler kabilinden tepkime topladı.

Tansu Sarıtaylı

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?