Gündem

Evlat nöbetindeki ailelerden İnsan Hakları Günü'nde HDP’ye tepki

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı uğrunda 831 gündür nesil nöbetinde bulunan aileler, 10 Aralık İnsan Hakları Günü'nde HDP'ye tepki gösterip evlatlarını istedi.

Evlat nöbetindeki ailelerden İnsan Hakları Günü'nde HDP’ye tepki
10-12-2021 17:36

Çocuklarının yıldırı örgütü PKK kabilinden ancak dağa kaçırıldığını tez fail aileler, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı uğrunda 10 Aralık İnsan Hakları Günü'ne bağlı matbuat açıklamasında bulundu.

Aileler hesabına mütekellim Celil Begdaş, her insanın İnsan Hakları Hakları Günü'nü kutladıklarını belirterek, HDP'ye tepki gösterdi. Begdaş, “Bu ana ve babaların insanoğlu hakları reşit olsaydı 3 yıldır bu kapıdayız. Bu 9 yaşındaki evladı dağa çalmak insanoğlu hakkı mıdır? Bunun insanoğlu hakları nerede? Bizim evlatlarımızın 8 yaşında, 14 yaşında, 15 yaşındaki evlatlarımızın insanoğlu hakları nerede? Kızlarımızın insanoğlu hakları nerede? Yok. Ne efsus ki her insana var, Diyarbakır ana ve babalarına yok. Olmuş olsaydı çağ HDP insanoğlu hakları düşüncesince izah yapmazdı. Bugün sokaklara çıkıp insanoğlu haklarından bahsediyor. Ey HDP, sende vicdan varsa, acıma mevcut ise çağ burada izah yapardın. Bu yüreği yanan ana ve babalara izah yapardın. Bu ana ve babaların suçu nedir? Tutturmuşlar insanoğlu haklarından bahsediyorlar. Biz, insanoğlu haklarına inanmıyoruz. Ben banko inanmıyorum. İnsan hakları reşit olsaydı benim evladımın, eksiksiz evlatların insanoğlu hakları reşit olacaktı. Çocuklarımız dağlarda Amerika'nın askeri, perişan, tığ burada perişan. HDP, insanoğlu haklarından bahsediyor. Ben, eksiksiz dünyaya sesleniyorum. Allah, elçi için, Allah rızası düşüncesince elkızı bu evlatlarımızı getirin. Yeter bundan böyle diyoruz. Bu anne, babalar nereye denli ağlayacak. Hiç mi vicdana gelmiyorsunuz? Allah korkusu tek mi sizde yok? İnsan haklarına saygımız mevcut ancak bizim çocuklarımız nerede?” dedi.

Rıdvan Kılıç - Murat Başal
 

İLGİLİ HABER
Evlat nöbetindeki ailelerden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğluna tepki Evlat nöbetindeki ailelerden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na tepki
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?