Ekonomi

Esra Eczacıbaşı Coşkun’a 'Yılın Dijital Dönüşüm Lideri' ödülü

Eczacıbaşı Topluluğu Dijital Dönüşüm Koordinatörü ve Holding Yönetim Kurulu Üyesi Esra Eczacıbaşı Coşkun, IDC jürisi çeşidinden ‘Yılın Dijital Dönüşüm Lideri' seçildi.

Esra Eczacıbaşı Coşkun’a 'Yılın Dijital Dönüşüm Lideri' ödülü
22-10-2021 10:45

Dijital inkılap zirvesi IDC 2021 Dijital Dönüşüm Ödülleri'nde Eczacıbaşı Topluluğu ve kuruluşları dört ödüle müstahak görüldü. Eczacıbaşı Topluluğu Dijital Dönüşüm Koordinatörü ve Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Esra Eczacıbaşı Coşkun “Yılın Dijital Dönüşüm Lideri” seçilirken, Eczacıbaşı Holding Dijital Mentor uygulaması da “İşin Geleceği” kategorisinde birinciliği elde etti. Eczacıbaşı Yapı Gereçleri de VitrAmax projesi ile “Dijital Altyapının Geleceği” kategorisinde, VitrA Dijital Dönüşüm projesi ile de “İşletmenin Geleceği” kategorisinde dü ayrı üçüncülük ödülünün sahibi oldu.

International Data Corporation (IDC) Türkiye çeşidinden bu sene "Dijital Ekonominin Yükselişi ve CEO'ların Yeni Gündemi" teması ile planlı Dijital Dönüşüm Ödülleri'nde 150'den çok plan yarıştı.

Eczacıbaşı Topluluğu içerisinde 2018 senesinde sayısal dönüşümü başlatan, geçmiş günden itibaren geziye önderlik fail Eczacıbaşı Topluluğu Dijital Dönüşüm Koordinatörü ve Holding Yönetim Kurulu Üyesi Esra Eczacıbaşı Coşkun, IDC jürisi çeşidinden “Yılın Dijital Dönüşüm Lideri” seçildi.

Topluluk içerisinde yaşama geçirilen sayısal inkılap projeleri, pandemi zamanında son kullanıcıların ve çalışanların yaşamını kolaylaştırmak düşüncesince geliştirilen uygulamalar, hars ve mükemmellik gelişimi düşüncesince planlı sayısal terbiye müfredatları, farkındalık etkinlikleri, heveslendirme mekanizmaları ve toy iş modelleri yatırımları ile hızlanan sayısal inkılap yolculuğu kararında Esra Eczacıbaşı Coşkun bu ödüle müstahak görüldü.

Ödülden duyduğu memnuniyeti dile getiren Esra Eczacıbaşı Coşkun, Eczacıbaşı Topluluğu'nda sayısal inkılap ve iş stratejisini değişik ele almadıklarını, sayısal dönüşümü birlikte plan kendisine değil iş stratejisinin mihrak noktası kendisine gördüklerini vurguladı. Dijital yüzyıl düşüncesince dönüşümün, içre bulunulan iş alanlarının geleceğini manzara etmeyi ve stratejinin değme yönü kendince değişik düşünmeyi gerektirdiğine uyanıklık çekici Coşkun, “Dijital inkılap vizyonumuz, sayısal teknolojileri ve veriyi hepsi iş süreçlerimizde içselleştirerek içre bulunduğumuz iş alanlarının geleceğini şekillendirmek. Bunu yaparken müşterilerimize bedel katmayı ve bereket artışı sağlamayı amaçlıyoruz. Yatırımlarımızı artırarak sürdüreceğiz, kendimizi yolun başlangıcında görüyoruz" dedi.

İşin Geleceği Kategorisi Birincisi - Dijital Mentor

Dijital dönüşümün en ehemmiyetli bileşenlerinden birinin, hars değişim işlemi ve çalışanların yetkinliklerinin gelişimi yer aldığı anlayışından yola çıkılarak geliştirilen Dijital Mentor uygulaması, sayısal inkılap hikayelerinde bilgelik birikimine ehil çalışanlar ile bu bölgelerde çıkarlarını geliştirmeye iştahlı çalışanları, online platformda birlikte araya getiriyor. 483 menti ve 50 mentorun bulunmuş yer aldığı platformda, birbirinden öğrenme ekosistemi oluşturmanın yanı sıra, aşama sırası ve fonksiyonlar arası hudut yapılmaksızın güre çalışanlar yukarı yönetimle aracısız bağlanak kuruyor.

Dijital Altyapının Geleceği Kategorisi Üçüncüsü - Eczacıbaşı Yapı Gereçleri/VitrAmax

VitrAmax, Eczacıbaşı Topluluğu'nun banyo iş alanındaki Türkiye müdahale dört ülkedeki hepsi iş süreçlerinin ve 3.000'e yaklaşan çalışanın günce operasyonlarının sadeleşip çaba kazanarak yönetilmesine imkân tanıdığı olan arsıulusal birlikte sayısal inkılap projesi.

Proje, banyo iş dalında 15 yıldır geçer not bulunan kurumsal pınar planlama (ERP) sistemine zeki teknolojilerle süreçsel yenilikler sağlarken, operasyondan üretime, finanstan satışa değme fonksiyona dokunuyor, hepsi süreçleri dijitalleştirerek çabuk hareket alınmasını beklenir kılıyor. Dijital vasıtaların gücü ile bereket açılan süreçlerle, firmanın sayısal çekirdeğini oluşturuyor.

Pandemi şartlarında 13 ay kabilinden endamsız birlikte müddette uygulamaya tahsil edilen proje, kestirmece 200 şahsiyet Eczacıbaşı kadrosu ve 100 şahsiyet müşavir kol tarafından, Eczacıbaşı Yapı Gereçleri'nin Almanya, Fransa ve İngiltere ofisleri de müdahale kazanmak kıl payı ilkokul lokasyonda yürütüldü. Vitramax, ağız ağıza Türkiye'den yönetilen küresel birlikte sayısal inkılap uygulaması kendisine devletimizde örneğine az rastlanan birlikte plan deneyimini de ortaya koyuyor.

İşletmenin Geleceği Kategorisi Üçüncüsü - Eczacıbaşı Yapı Gereçleri/VitrA Dijital Dönüşümü
Eczacıbaşı Yapı Gereçleri, 2018 senesinde Topluluk içerisinde başlatılan sayısal inkılap yolculuğu kapsamında faaliyetlerine başladı. Geçen müddet süresince VitrAmax ile süreçlerini ve altyapılarını yenileyen Eczacıbaşı Yapı Gereçleri sayısal dönüşümde çaba kazandı.

Altyapılarını güncelleyen şirket, mahveden gereksinimlerinden hareketle sunmuş yer aldığı V-design, online salon ve çıkışlı servis randevusu kabilinden uygulamaları, iş ortaklarına sunmuş yer aldığı sayısal araçları, istihsal ve tedbir zinciri süreçlerinde yaşama geçirdiği özişler ve Endüstri 4.0 uygulamaları kabilinden değerli projeleri yaşama geçirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?