Yaşam

Eşinin ölümünden sonradan evine almış olduğu 15 kediye "anne şefkatiyle" bakıyor

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde canlı Elgiz Bi'nin evinde ana şefkatiyle bakmış olduğu kediler dünyasına nitelik katıyor.

Eşinin ölümünden sonradan evine almış olduğu 15 kediye
15-08-2022 15:05
Tekirdağ

Şarköy ilçesinde benzeri 20 sene ilk ölüm fail 78 yaşındaki Elgiz Bi, evlerinde besledikleri köpeğin de ölmesi zımnında kedi beslemeye başladı.

Önceleri birkaç kediye icra vekili Bi, çevredekilerin de buldukları kedileri getirmesiyle evinin tamamını iyesiz hayvanlara açtı.


Bi, eşinin ölümünden sonraları yalnızlığını bertaraf etmek ve acısını hafifleştirmek düşüncesince evine almış olduğu kedilere ana şefkatiyle yaklaşıyor.

Bi, AA muhabirine, evinde bakmış olduğu kedilerin haricinde elinden geldiğince sokaktaki iyesiz hayvanlara da abla ve su desteği sağladığını, tedavilerini üstlendiğini söyledi.

"Onlar benim çocuklarım oldu"

Kedileri, evlatları üzere gördüğünü ve daima onlarla devir geçirdiğini tamlayan Bi, "Onların bakımı, fırçalanması, aşındırmak saatlerinin geçmemesi, benim hayatımdaki gereksiz alanları dolduruyor. Bir canlıyla berhayat olmak bahtiyar ediyor. Çocuğum bulunmadığı için, eşim de öldükten sonraları onlar benim çocuklarım oldu." dedi.

Bi, ilk birlikte kedinin bakımıyla ilgilendiğini giderek sayılarının 15'e yükseldiğini tabir ederek, kedilerle ortada birlikte bağlam oluştuğunu anlattı.

"Biraz da siz o kedileri çekiyorsunuz. Enerji kendisine çekiyorsunuz. Yolda önünüze çıkıyor. Birisi buluyor ve size getiriyor. 'Tedavi edeyim' diyorsunuz ve o otama boyunca ona alışıyorsunuz, o size alışıyor ve sonunda evde kalıyor. Bahçeli evimde hariç çıkartıyorum fakat kışlık evimde hariç salmıyorum. Çünkü 'araba altında kalır' sanarak korkuyorum. En şişman korkum benden sonraları kedilerimin geda kalması." ifadelerini kullanan Bi, bundan ötürü fikir duyduğunu söyledi.

"Hayvan sevgisi anlatılamayacak derece dobra birlikte duygu"

Bi, hayatını kedilere mucibince ayarladığını anlatarak, onları da giderek yaşamına uyarlanmış ettiğini belirtti.

Bahçeli evde oturduğunda kedileri akşama derece hariç çıkardığını, onların da bu bir hale ahenk sağladığını dile getiren Bi, "Hayvan sevgisi anlatılamayacak derece dobra birlikte duygu." ifadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?