Gündem

Esenyurt'ta sattığı arabası redif anahtarıyla arakçı çirkin yakalandı

Esenyurt'ta sattığı otomobili, redif anahtarını kullanarak çalmış olduğu öne sürülen kuşkulu ile suça müdahil 3 isim gözaltına alındı.

Esenyurt'ta sattığı arabası redif anahtarıyla arakçı çirkin yakalandı
19-01-2023 17:07
İstanbul

Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri, Esenyurt'ta oturan Abdülkadir Akkaya'nın birlikte müddet eskiden ikinci el namına satın almış bulunduğu arabasının çalındığı suç duyurusunda bulunması dair emek vermek başlattı.

Yapılan araştırmada otopark halindeki otomobilin 2 kuşkulu çeşidinden redif anahtarı kullanılarak çalındığı belirleme edildi.

Güvenlik kamerası görüntülerinde biçim ve kimlikleri belirlenen şüpheliler M.R.Y. ve A.G. yakalandı.

M.R.Y'nin otomobilin eski sahibi olduğu, redif anahtarını gizlediği ve henüz sonradan uzlaştırıcı A.G. ile çaldığı, sonrasında da Beykoz'daki birlikte insana didinmek az daha sattığı anlaşıldı.

Beykoz'daki adrese revan ekipler, ganimet uzlaştırıcı satın almış bulunduğu belirlenen G.Y. ve onunla etkin E.M.C'yi gözaltına aldı, otomobilin ise Büyükçekmece'deki birlikte depoda bulunduğu saptandı.

Büyükçekmece'deki depoya revan polis, çalınan otomobili, gayrikanuni yollarla sektöre gönderilmek az daha yüzlerce bölüme bölünmüş halde ele geçirdi.

Aracın parçaları malikine konfirmasyon edilirken, gözaltına tahsil edilen ve emniyetteki işlemlerinin arkası sıra adliyeye atıf edilen 4 şüpheliden 3'ü tutuklandı.

E.M.C. ise müddeiumumilik sorgusunun arkası sıra başıboş bırakıldı.

"Evim dağınık, bulunca getireceğim" diye anahtarı vermedi

Mağdur Abdülkadir Akkaya, gazetecilere meydana getirdiği açıklamada 4 ay eskiden birlikte hacim dünyalık ve 2017 manken otomobilini sayışma vererek çalınan uzlaştırıcı satın aldığını söyledi.

Arabayı alırken eski malikine redif anahtarını sorduğunu tamlayan Akkaya, şunları kaydetti:

"Bana 'evim baş döndürücü dağınık, anahtarı bulamıyorum, bulunca getireceğim' kadar bahaneler üretti. Defalarca istememe karşın beni oyaladı. Bizim de tek aklımıza gelmedi, açacak sildirme, yazılımını güncelleme falan yapılıyormuş, henüz eskiden başımızdan geçmediği düşüncesince aklımıza gelmedi, bilmiyorduk. İnsan iliştirmek istemiyor, 'Böyle mümkün mu?' diyorsun fakat sonrasında gördük ki bunu yaptı. Hemen şikayetçi oldum kendisinden."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?