Gündem

Erzurum'da hasta hayvan bilimi sonuç uygulayım bilimi cihazlarla tedavi ediliyor

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, "Köylere derece hastane imkanlarını götürerek muayene, röntgen, koku tahlili ve icabında ameliyat kabil hizmetleri halkımıza parasız sunuyoruz." ifadesini kullandı.

Erzurum'da hasta hayvan bilimi sonuç uygulayım bilimi cihazlarla tedavi ediliyor
30-01-2023 20:07
Erzurum

Erzurum Atatürk Üniversitesinde hayvan hastalıklarının tanılama ve tedavisinin sonuç uygulayım bilimi cihazlarla 7 çağ 24 sayaç yapıldığı bildirildi.

Kurumsal İletişim Direktörlüğünden meydana getirilen açıklamaya göre, bölgenin en kapsamlılarından Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi, bilimsel nitelikli ekibi ve kuvvetli altyapısı ile çalışmalarını sürdürüyor.

Hayvan hastanesi, şehir merkezi ve ilçelerin birlikte öbür illerden getirilen domestik hayvanların bakım ve tedavileri ile "Gezici hayvan hastanesi" ve "Buzağılar ölmesin" kabil projelerle yurt hayvancılığının bitmeme etmesi düşüncesince çalışıyor.

Acil servis, dahili poliklinik, kadın hastalıkları ve cerrahi hizmeti maruz hastanede buzağı, inek, inatçı kabil kom hayvanlarının birlikte kedi, kapik ve şimşirlik hayvanlarının tanılama ve tedavisi yapılıyor.

Tomografi, ışın bilimi ve ekokardiyografi kabil çağdaş cihazlarla biyokimyasal, mikrobiyoloji, viroloji, patoloji ve parazitolojik analizleri meydana getirilen hastanede hasta hayvan bilimi düşüncesince cerrahi müdahale sonrası hasta bakım, karantina ve yalıtma üniteleri bulunuyor.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, hayvancılıkla uğraşan Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki bölüt işlev sağlayan hastanenin hizmetlerinin artarak bitmeme ettiğini söyledi.

Hastanede hayvan sağlığı yönündeki kişileştirme ve tedavi hizmetlerinin adına getirildiğini tamlayan Çomaklı, "Özellikle ameliyathane, röntgen ve tomografi açısından çelimli altyapıya sahibiz. Amacımız topluma hizmetin indinde nitelikli ve güzel baytar hekimler yetiştirmek. Fakültemiz pedagoji bilimi ve araştırı kalitesi açısından ülkemizin önde gelenlerinden biridir. Bu olanaklar öğrencilerimizin eğitimi açısından da ehemmiyetli müşterek fırsattır." dedi.

Gezici klinik araçlarıyla köylere işlev götürdüklerini tabir fail Çomaklı, şunları kaydetti:

"Köylere denli hastane imkanlarını götürerek muayene, röntgen, dem tahlili ve icabında ameliyat kabil hizmetleri halkımıza parasız sunuyoruz. Üniversite namına kapımızı yurttaşlarımıza sonuna denli açmış durumdayız. Tarım ve hayvancılık noktasında gerekseme mahsus hizmeti akıcı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz, hayvanların muktezi aşılarını yaptırıp korusunlar ve hastalandıklarında saat kaybetmeden hastaneye ulaştırsınlar. Sonrasında hekimlerimiz müstelzim en akla yatkın adımı atacaktır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?