Gündem

Erciyes sömestirde 350 bin misafir ağırladı

Türkiye'nin en ehemmiyetli ski merkezlerinden birisi bulunan Erciyes Kayak Merkezi; sömestir tatilinde kısaca 350 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı; "Hem kepez hem site merkeziyle birbiriyle bütünleşmiş durumda oldukça iyi bi

Erciyes sömestirde 350 bin misafir ağırladı
06-02-2022 11:13

Ülkenin en ehemmiyetli şita sporları merkezlerinden biri bulunan Erciyes Kayak Merkezi'nde sömestir tatili kırcı kırcı geçti. Yurt içinden ve ülke dışından mevrut turistler hem gündüz, hem şeb kayağı keyfini yaşarken; aynı zamanda Kapadokya Bölgesi'ne DOĞRU olması dolayısıyla Ürgüp, Göreme derece gezinsel merkezlerini de seyran olanağı buldu. Sömestirin en neşeli çevrim bulunduğunu aktaran Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı; bu zamanda misafirlerin Türkiye'nin en faziletkâr ski noktasında ski tasni olanağı da bulduğunu söyledi. Yarıyıl tatili süresince kestirmece 350 bin gezgin ağırladıklarını tabir fail Başkan Cıngı; "Okul dinlence dönemleri; topu topu dünyada halis muhlis ski merkezleri düşüncesince en hareketli, fazlalaşan devir dilimleridir. Türkiye'de de ilkin kışın aşırı müşterek tomar dinlence bulunmadığı düşüncesince sömestirde büyükşehirlerde ve Anadolu'da canlı yurttaşlarımız tatili değerlendirip dağlara koşuyorlar. Biz de bunu değerlendirip sömestiri aşırı derin müşterek biçimde geçirdik aşırı şükür. Özellikle bu yıl kar yağışı aşırı yoğundu. Erciyesimizde halis muhlis pistlerimizi açım olanağına kavuştuk. 3 bin 400 metrede Ottoman pistinde Türkiye'nin en faziletkâr ski noktasının bulunmuş yer aldığı istasyonumuz var. Ottoman pistini güçlü açabildik. Gelen misafirlerimiz sevinçli devir geçirdiler. Hem Kayseri içinden gayrimuntazam mevrut misafirlerimiz, hem şişman kentlerden uçakla mevrut misafirlerimiz ve başkaca Kayseri'nin anadan görme yerine Adana, Gaziantep, Mersin, Antakya derece şehirlerinden mevrut misafirlerimiz yoğundu. Çok şükür dobra müşterek sayaç geçirdik. Otellerimiz de bahtiyar müşterek çevrim muammer oldular. Yüzde 90'ın üstünde dağdaki otellerimizde doluluk rakamlarını yakaladık. Hafta sonu yüzdelik 100'ü buldu. Şehirdeki otellerimiz de sömestir tatilinden aşırı yararlanma ettiler. Özellikle merkezde durmak isteyen, kent yaşamını solunum etmek, akşam ezanı AVM'ye sinemaya, tiyatroya görmek talip misafirlerimiz de kentte kalmayı yeğleme ederek oradaki otellerimizi yeğleme ettiler. Hem kepez hem kent merkeziyle birbiriyle bütünleşmiş durumda oldukça dobra müşterek sömestir geçirdik. Yapmış olduğumuz tespitlere mucibince de kestirmece 350 bin insan bu 15 günce devir dilimi içinde Erciyes'i görüşme etti. Özellikle hafta sonları havanın güneşli yer aldığı günlerde 100 bin yöresinde Erciyes'e geldi. Bir devri elan aşırı şükür kırcı dolu, sevinçli müşterek biçimde geçirmiş olduk" dedi.

"Erciyes; muvasala sebebi ile dünyada izlemsel merkezlerden müşterek tanesi"

Erciyes Kayak Merkezi'nin; kent merkezine 15, havaalanına ise 25 dakika mesafede olması dolayısıyla dünyada en havadan ulaşılabilen izlemsel ski merkezlerinden müşterek tanesi bulunduğunun altını çizen Cıngı, "Sömestir süresince kent merkezinden derneşik yerine otobüs seferleri koydu büyükşehir. Biz değme güneş iklim makul yer aldığı müddetçe şeb kayağı yaptırdık. Hem güneş hem şeb ski yaptırmanın ayrı keyfini hissettirmiş olduk. 15 dakikalık otoyol kalitesinde yollarla ulaşılabilen ski merkezidir Erciyes. Bu itibarla da dünyada izlemsel ski merkezlerinden müşterek tanesi. Çünkü ülke haricinde parlak ski merkezleri mevcut ancak havaalanına indikten sonradan devir kurnaz 5 saate varıncaya derece karayolu ile erişmek durumunda kalıyorsunuz. Erciyes'in havaalanına mesafesi 25 dakika, kent merkezine 15 dakika. Kapadokya dalında olduğumuzdan ötürü bazısı ailelerimiz hem Erciyes'te ski yaptılar, hem Ürgüp, Göreme, Uçhisar derece alanı görüşme ika olanağına kavuştular. Kayserimiz, mantısıyla, sucuğuyla, pastırmasıyla Türkiye'de hususi müşterek yere sahip. Bazı misafirlerimiz kayağa boşluk verip Kayseri lezzetlerinden tatma olanağı buldu. Bunun yanında Rusya, Polonya, Ukrayna derece ülkelerden haftalık charter uçuşlarla rutin ziyaretçilerimiz gelmeye bitmeme ediyor. O misafirlerimiz de hem kentte hem dağda sömestir zamanında sevinçli anlamış olur yaşadılar" ifadelerini kullandı.

Turan Bulut

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?