Yaşam

Enkazda ölen annesinin himaye bulunduğu 53 günce bebeğe motorin üvey anne yapıyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana mevrut depremlerin etkilediği Adıyaman'da yıkılan habbe enkazında yaşamını kaybeden annesinin kucağında yaşama tutunan bebeğe Van'da canlı yakını mazot üvey anne yapıyor.

Enkazda ölen annesinin himaye bulunduğu 53 günce bebeğe motorin üvey anne yapıyor
05-03-2023 20:07
Van

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesine ilişkin Yaylacık köyünde canlı Şenay (38) ve Mustafa (37) Altıparmak ile evlatları 4 yaşındaki Umut ve şu anda 53 günce bulunan Ufuk, sarsıntılar esnasında yıkılan habbe enkazı altında kaldı.

Çevredekilerin sayesinde endamsız müddet sonraları enkazdan dertli çıkarılan baba, beton blokları çekiç ve baltayla kırarak 2 saatlik meşguliyet kararı ilkin Umut'u sonraları da ölen eşinin kucağındaki bebeği Ufuk'u kurtardı.

Eşinin cenazesini de enkazdan çıkararak defneden ata Altıparmak, bebeğini 3 devir süresince yakınlarının desteği ile besledi.

Eşinin acısını yüreğine gömen Altıparmak, çocuklarını alarak Van'ın İpekyolu ilçesinde canlı yeğeni Fatma Pınar Çevik'in yanına geldi.

Aileye evinin kapısını açan bacı Çevik, depremde anası ölen 53 günce bebeğe de mazot ana oldu. Çevik, 4 yaşındaki Umut ve Ufuk bebeğe annelerinin yokluğunu hissettirmemeye çalışıyor.

"Bebeğimi ölen eşimin kollarından aldım"

Depremin üzüntüsünü ve yakınlarını kaybetmenin acısını canlı ata Altıparmak, AA muhabirine, depremde evlerinin yıkılmasıyla çöküntü altında kurtarılmayı beklediklerini söyledi.

Sarsıntılar esnasında eşinin kendisini uyandırdığını fakat ona kavuşamadığını özetleyen Altıparmak, "Birden ışıksız oldu. Soba devrildi, ellerim yandı. Çok zor, eşim yanımda ölüm etti. Köydeki evlerin hepsi yıkıldı. Ben, eşim ve dü oğlum çöküntü altında kaldık. Beni ağabeyim dakikalar sonraları kurtardı. Dumandan çevre havasız kaldım. Sonra ağabeyimle çocuklarımı kurtardım. Bebeğimi ölen eşimin kollarından aldım. Şimdi Van'dayız, ablamın kızı bizlere evinin kapısını açtı. Ona mazot anneliği yapıyor. Allah'tan geldi, sabrediyoruz."

"Gücüm yettiği denli onu büyüteceğim"

Bebeğe mazot anneliği işleyen Çevik de depremin bulunduğu Adıyaman'a gittiğini ve rastgele yerde yıkılan binaların enkazlarıyla karşılaştığını belirtti.

Adıyaman'da ikinci depreme yakalandıklarını aktaran Çevik, şunları kaydetti:

"Gittiğimizde durumun bu denli ağır bulunduğunu kestirim etmemiştim. Biz gidene denli bebeğe un, su ve şeker hastalığı hastalığı karıştırıp vermişlerdi. Ben de üvey ana içgüdüsüyle elden emzirmeye başladım. Gece sabaha denli kucağımda baktım. Onları alıp Van'a getirdim. Burada bebeğe mazot anneliği yapıyorum. Elimden geldiğince de büyütmeye bitmeme edeceğim. O da benim canımdan biri. Sonuçta benim çocuğum da hal böyle olunca olabilirdi. Gücüm yettiği denli onu büyüteceğim. Artık onun annesiyim, çocuklarımdan müşterek farkı yok."

Çevik'in anası Fahriye Baybatmaz da "Evlerimiz taraf yanaydı, deprem olunca yıkıldı. Yolumuz kardan kapalıydı. Çevredekilerin sayesinde enkazdan çıktık. Çok şişman acı. Bebeğe önceki vakitler ego cemaat çıktım. Şimdi kızım mazot anneliği yapıyor. Vanlılar bizlere cemaat çıktı. Tüm gereksinimlerimizi karşılıyorlar, sahiplendiler. Allah onlardan razı olsun." diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?