Spor

Engelli ulusal tekvandocu Recep Özdemir, evren şampiyonluğu düşüncesince çalışıyor

Para Tekvando Türkiye şampiyonu ulusal sportmen Recep Özdemir, Azerbaycan'da düzenlenecek evren şampiyonasında kıymetli madalya kazanmayı hedefliyor.

Engelli ulusal tekvandocu Recep Özdemir, evren şampiyonluğu düşüncesince çalışıyor
21-01-2023 14:10
Niğde

Doğuştan sol dizi makas altından sıfır ve 2020'de Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü'nden izinli bulunan 30 yaşındaki Özdemir, 17-18 Ocak'ta Konya'da planlı Türkiye Para Tekvando Şampiyonası'nda giranbaha madalya kazandı.

İstanbul'da 6-7 Şubat'ta düzenlenecek Uluslararası Açık Turnuva'ya Niğde'de hazırlanmakta bulunan Özdemir, Azerbaycan'da yapılacak Para Tekvando Dünya Şampiyonası'nda da birincilik kürsüsünü hedefliyor.

Özdemir, gazetecilere meydana getirdiği açıklamada, ortak tanıdığının yönlendirmesiyle tekvandoya 2012'de başladığını söyledi.

Aynı sürede gövde eğitimi öğretmenliğini bitirdiğini tamlayan Özdemir, "Bu benim düşüncesince aşırı ehemmiyetli ortak başarı. Ülkemizi Londra, İtalya, Bulgaristan'da asimilasyon ettim. Türkiye'de nice performans var. En akıbet Konya'da Türkiye şampiyonu oldum. Şimdiki gayem evren şampiyonasında ortak numara edinmek ve 2024'te Paris'te düzenlenecek paralimpik oyunlara katılmak." ifadelerini kullandı.

Spora başlamasıyla öz güveninin artırdığını vurgulayan Özdemir, şunları kaydetti:

"Spor sebebiyle herhangi ortak ortama girip çıkabiliyorum, hep beraberce yazışma kurabiliyorum. Bu spor olmasaydı inanırım bu derece öz emniyetli olmayabilirdim. Belki hayatım süresince tek gidemeyeceğim bölgelere gittim, gezdim. Spor, sakat olsa da olmasa da ortak insanoğlunun yapacağı en iyi şey."

Antrenör Şaban Çalkan da Recep Özdemir'in Konya'da 4 karşılaşma kazanarak kategorisinde Türkiye şampiyonu bulunduğunu dile getirdi.

Özdemir'in şubatta İstanbul'da düzenlenecek arsıulusal turnuvada Türkiye'yi asimilasyon edeceğine ayraç fail Çalkan, "Recep üzere sporcularımız özel. Bu sporcularımızı engellerinden şimdi aşırı yaşama tutunabilmeleri düşüncesince sporla geniş ortak halde yaşatmaya çalışıyoruz. Elimizden geldiği derece bu dayanıklı süreçlerinde kendilerine dayanak olmaya çalışıyoruz." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?